Намаляване на гърдите

Операциите за намаляване на гърдите се извършват с цел намаляване на обема на бюста. При тези операции обикновено вземаме количество излишна кожна тъкан, както и тъкан от гърдата.

Какво представлява операцията за намаляване на гърдите?

Операциите за намаляване на гърдите са хирургични интервенции, извършвани при пациентки с по-големи гърди, които страдат, както, от здравословни, така и от естетични проблеми. Големите гърди причиняват болки в гърба, нарушения в позата, умора, проблеми с кожата под гърдите поради изпотяване, деформации на скелетната система и много други здравословни проблеми. Големите гърди също така пречат на жените да носят това, което им харесва, поради неестетичния вид. Това обикновено води до загуба на самочувствие и повечето от жените се подлагат на операция за корекция и намаляване на техния обем. Операциите за намаляване на гърдите са оперативни приложения, които осигуряват комфорт на жените, които се оплакват от прекомерния обем на гърдите си.

Повдигане на гърдите и редуциране на техния обем

Желаната форма на гърдите може да се постигне не само чрез редуциране на техния обем, но и чрез операция за повдигане. По време на предварителните прегледи, лекарят преценява, коя интервенция би била най-подходяща за индивидуалния случай на пациента. Тъй като прекомерният обем на гърдите е причина за загубата на способността те да се противопоставят на гравитацията, много от нашите пациенти страдат от постурално разстройство. Признаците за това разстройство най-често се изразяват чрез изтръпване и загуба на чувство и сила в ръцете. В съответствие с всички тези данни, естетиката за намаляване на гърдите, осигурява оформяне на красива структура и по-високо качество на живот на пациентите, страдащи от това състояние.

Кой може да се подложи на естетика за намаляване на гърдите?

Хора с по-голям бюст от стандартното съотношение за тяхното телосложение;
Тези, които наблюдават отпускане следствие прекомерния размер на бюста си;
Хора, които не могат да носят каквото си поискат поради по-големият им бюст;
Хора, които страдат от кожни проблеми, болки в гърба, кръста и нарушена стойка;
Хора с по-голям бюст, който им пречи да извършват физическите си дейности;
Хора, които страдат от ниско самочувствие поради неестетичен външен вид;
Хора с ортопедични проблеми като изтръпване на ръцете, загуба на усет и нарушение на стойката.

Ако притежавате някои от по-горе изброените проблеми, то вие сте подходящ кандидат да се подложите на естетиката за намаляване на бюста. Интервенцията за редуциране на обема в гърдите, осигурява ефективни и успешни резултати, като предоставя решение на здравословни проблеми в рамките на естетически приятен външен вид.

След операция естетика за намаляване на гърдите

Тъй като размерът, симетрията и степента на увисване на гърдите са различни за всяка жена, техниките също варират. Въпреки това, в клиниките на Estetik International, наш приоритет е да осигурим най-комфортния период на възстановяване на нашите пациенти. Операциите за намаляване на гърдите са сред приложенията, за които получаваме най-добрата обратна връзка. След интервенцията, движенията на ръцете на пациентите ще бъдат ограничени в рамките на един-два дни. Белезите от направените разрези започват да избледняват до няколко седмици. Непосредствено след операцията ще можете да усетите облекчение, намалена или дори напълно излекувана болка в кръста, гърба и бързо отстраняване на останалите здравословни проблеми. Гърдите са оформени, придавайки им нова по-лека и естетична форма.

Как се извършва операцията за намаляване на гърдите?

Операцията за намаляване на гърдите се извършва под обща анестезия. Мастните тъкани в гърдите и излишната кожа около тях  се отстраняват. Разширената ареола също е намалена до размер, пропорционален на крайната форма. Проблемът с отпускането, който е един от основните проблеми при по-големите гърди се решава чрез комбиниране на операцията с процедура за повдигане на гърдите, за която се използват конци. В зависимост от индивидуалния случай на всеки пациент  се прилагат и различни техники за извършване на процедурата за намаляване на размера на гърдата. Въпреки че приложението на конците зависи от техника, обикновено се предпочита обработването на зоната в обратна Т форма. Белезите от интервенцията постепенно избледняват, като не причиняват неестетични проблеми на пациента.

bg_BG