Повдигане на бюст

Операциите за повдигане на гърдите са хирургични интервенции, които осигуряват решения на отпускането на кожата на гърдите. Увисването на гърдите се наблюдава най-често поради деформация в резултат на кърмене, ефекта на гравитацията във времето или честото натрупване или загуба на тегло. Увисване също така е възможно да се появи при недоразвити гърди в ранна възраст.

Повдигане на гърди

Тъй като увисналите гърди пречат на жените да носят това, което им харесва, това се отразява и на тяхното самочувствие.
Деформациите в гърдите в зона на деколтето се появяват не само при увисналите гърди, но също така и в разширената област на ареолата поради хормонални изменения. Увисналите гърди също причиняват дразнене на подкожната структура на кожата в зоната, както проблеми поради появата на триене. Препоръчва се след период на кърмене да се обмисли операция за уголемяване на бюста, за да се избегне загубата на форма отново.
Също така, често се предпочитат операциите за повдигане, да се извършват в комбинация с уголемяване на гърдите, тъй като кожата, покриваща обемно проблематичната гръдна тъкан, създава увиснал външен вид. Проблемите, които се наблюдават са намаляване на тъканите на гърдата и това кожата да се приспособява към този нов по-малък обем. Възможно е да се премахне излишната кожа чрез операция за повдигане на гърдите, но процедурата за естетиката на гърдите не може да придаде обем. В такива случаи естетиката на бюста няма да бъде достатъчна, така че комбинирането ѝ с други естетически приложения, могат да допринесат за завършения красив естетичен външен вид. За да се увеличи обемът на гърдата, е необходимо да се направи трансфер на собствена мазнина/мастна инжекция или да се постави силиконов имплант, т.е. естетика за уголемяване на гърдите.

Кой може да се подложи на операция за повдигане на бюста?

  • Жени, които имат проблеми с гърдите си след кърмене;
  • Гърди с история на недоразвитие;
  • Жени с увиснали гърди поради честото наддаване и отслабване;
  • Жени с увиснали гърди причинени от възрастови изменения и следствие на гравитацията;
  • Разширяване на зоната на ареола;
  • Жени с проблеми със самочувствието поради увиснали гърди;
  • Жени, които не могат да носят дрехите, които искат, поради увиснали гърди.

Пациентите, които планират да имат естетика за повдигане на гърдите, често притежават един или повече от тези профили, които изброихме по-горе. С модерните и иновативни техники, които използваме в нашите клиники на Estetik International, ние осигуряваме изключително удобни и сигурни решения на кандидатите за естетика на гърдите, което им позволява да постигнат желания външен вид.

Как се извършва операцията за повдигане на гърдите?

Повдигането на гърдите често се извършва едновременно с операция за увеличаване на бюста или за намаляване на гърдите. По време на предварителния преглед се изяснява, дали в интервенцията ще бъде поставян имплант, инжектиране на мазнина или просто ще се извърши повдигане на гърдите. Всички тези детайли са съобразени спрямо очакванията на пациента към операцията. Част от проведената консултация включва и изследване на състоянието на гръдната тъкан и излишното количество кожата, което трябва да бъде отстранено. Операцията за уголемяване на гърдите сре провежда под обща анестезия, като започва с намаляване на зоната на ареолата. Разрезът е направен с помощта на вертикална техника на безизразен централен педикул. След това кожата и подлежащата тъкан на гърдата се обработват отделно.
Имайки предвид възможността за кърмене в бъдеще, тъканта на гърдата се коригира, изправя и формата се възстановява. Кожата на гърдата се затваря по-отпуснато или стегнато, в зависимост от новата вътрешна структура.
Тук трябва да се има предвид, че операцията за повдигане на гърдите няма да промени техния размер. Интервенцията само ще възстанови първоначалната форма на гърдите и ще ги повдигне, след което процедурата е завършена. Ако гърдите са по-големи или по-малки от желания размер на пациента, те могат да бъдат коригирани в рамките на същата операция, чрез поставянето на импланти или мастен инжекционен филър. За да се постигне желания външен вид, към процедурата могат да се добавят процедура за уголемяване на бюста, намаляване или прехвърляне на собствени мазнини в гърдите.

Какъв е белегът след операция за повдигане на гърдите?

В Estetik International предпочитаме най-естествените методи, които оставят най-малко белези по кожната тъкан при операците за повдигане на гърди. Следователно, интервенцията за повдигане на гърдите е изцяло съобразена с естетиката. Ние използваме техника без белези на вертикален централен педикул. Тази методика на работа е изключително иновативена, като дава най-разумната и подходяща форма на гърдата и оставя минимален белег. Чрез тази техника гръдната тъкан и кожата се третират отделно, без това да наранява потенциално структурата на кожата. Освен за естетично приложение, тя е често употребявана при пациенти със специфични здравословните състояния. Това дава възможност на цялата структура да се захранва свободно от кръвообращението, като поддържа сетивността в зоната на аеролата. Освен това, вертикалната техника без централни педикули е максимално щадяща за нашите пациенти. Те могат да се върнат обратно към  своите нормални ежедневни дейности непосредствено след операцията, без да се налага да остават в болницата.

След операцията за повдигане на гърдите

Операциите за повдигане на гърдите са сред интервенциите, от които получаваме изключително добра обратна връзка благодарение на нашите иновативни техники. Пациентите могат да се върнат у дома още в същия ден на операцията, без да се налага оставането им в болница. Процедурата е максимално щадяща и позволява на пациентите да се върнат към тяхното ежедневие и работа в рамките на най-много 1 седмица с минимален белег и минимален дискомфорт, причинен от операцията.

Важна информация за операцията за повдигане на гърдите

Операциите за повдигане на гърдите трябва да се планират в съответствие с формата на гърдата, нивото на еластичност на кожата, нейното качество, излишъкът на кожа, степента на увисване на пациента. Извършеният разрез на гърдата се планира в съответствие с това, като тя се преоформя чрез реконструкция и повдигане на гръдната тъкан. Излишната кожа от зоната се отстранява и зашива. Конците се поставят според новата форма на гърдата и всички разрези се затварят с помощта на фини конци или лепило за кожа.

bg_BG