Трансфер на собствена мазнина в гърдите

Трансферът на мазнини е вид система за инжектиране на собствена мастна тъкан, която прилагаме при пациенти, които се оплакват от загуба в обема на гърдите и имат желание да възстановяват техния размер.

Особено поради гравитацията и кърменето, гърдите могат да увиснат, да загубят своята форма и обем. Въпреки че повечето от пациентите ни смятат, че това може да бъде решено само с операция за уголемяване на бюста чрез поставянето на импланти, всъщност размерът на гърдите е възможно да бъде увеличен и с инжектиране на мазнини.

Трансфер на собствена мазнина в гърдите

Неестественият и изкуствен вид на имплантите, които са конструирани на основата на силикон, възпират много жени от това да се подложат на естетика на гърдите. Освен това имплантите, които се поставят в тялото, са чужд материал, което също е друго притеснение за много от тях. Прилагането на трансфер на мазнини в зоната предлага изключително естествено и органично решение на този проблем. Мазнините се извличат от зона в тялото, която е богата на мастна тъкан и натрупвания. След като те се преработят, извлечената мастна тъкан е обогатена със стволовите клетки, като тя се инжектира обратно в приемната зона на гърдите. Ефектът и методологията на изпълнение на процедурата носи на пациентите двоен ефект. Първо те се отърват от регионалните мазнини и второ – получават желаната форма на техните гърди. Инжектирането на мазнини не е подходящо за тези жени, които имат прекомерни проблеми с отпускането на кожата в зоната на гърдите, както и за тези, които искат да увеличат размера си с 3 до 4 чашки.

Ние от клиники Estetik International вярваме, че не големината, а жизнеността и красивия естетичен вид на гърдите са от основно значение. Наша цел е да подчертаем, че жизнеността и здравето на гърдите, трябва да са акцент при тяхната реконструкция, вместо техния размер.  

Кой може да се подложи на процедура трансфер на собствена мазнина в гърдите?

 • Хора без прекомерно увисване в гърдите;
 • Хора без асиметрия в гърдите;
 • Хора, които искат да добавят жизненост на гърдите си;
 • Хора, които искат да  увеличат размера на гърдите си с 1-2 чашки;
 • Хора, които искат естетика на гърдите без белези от разрези;
 • Хора, които искат да се отърват от регионалните си мазнини при същата операция;
 • Хора, които не искат поставяне на чужди материали в телата си;
 • Хора, които искат по-бърз период на възстановяване.

Кандидатите, които отговарят на всички тези критерии, са подходящи за процедура трансфер на собствена мазнина в гърдите. Това е процедура, която не включва потенциални рискове за организма и отхвърляне на поставения инжекционен филър. За разлика от стандартните операции за увеличаване на бюста, чрез поставяне на импланти, трансферът на собствена мазнина е по-малко стресиращ за организма, има много кратък период на възстановяване и дава най-простите, но и най-естествените резултати.

Как се извършва трансферът на мазнини в гърдите?

Трансферът на мазнини в гърдите се извършва чрез приготвяне на богата на стволови клетки течност, използвайки собствената мазнина на пациента. Тъканта се извлича от регионалните мастни натрупвания от тялото и се инжектира обратно в приемната зона  на гърдите. Cihantimur Fat Transfer е метод, който е разработен и въведен в световната медицинска литература от основателя на клиники Estetik International – Д-р Bulent Cihantimur. Методът за прехвърляне на мазнини Cihantimur има различна характеристика от другите инжекции с мазнини. Мазнините се извличат от мастни натрупвания на пациента в различни зони на тялото му и се прехвърлят в съответната област, като се поддържат живи, изцяло изолирани от външната среда и въздуха чрез затворена липокидна техника. Прехвърлената по този начин мазнина, продължава да живее в зоната за пренос за по-дълго време и в по-плътен състав. Размерът на гърдите може да бъде увеличен с до 2 чашки по размер и плътност. Ако увисването в гърдите не е прекомерно, Spider Web Aesthetic лифтинг или повдигане на гърдите също може да бъде приложен. Спрямо индивидуалния случай на пациента, ако хирургично повдигане на гърдите не е необходимо да бъде извършено, то всички останали интервенции са минимално инвазивни – без разрез. Инжектирането на мазнини се извършва чрез микро входове и Spider Web Aesthetic се прилага чрез поставяне на конци под кожата с помощта на тънки игли.

Прехвърлянето на мазнини към гърдите няма странични ефекти. Тъй като процедурата се извършва по най-естествения начин чрез инжектиране на преработената собствена мазнина на пациента, която е обогатена със стволови клетки, ние получаваме най-здравословните и естествени резултати в сравнение с други методи за уголемяване на гърдите. Процедурата не причинява загуба на усещане в зърната. Не блокира кърменето. Тъй като процедурата се извършва чрез прехвърлянето на живи клетки, притесненията с разтварянето в конвенционалното инжектиране на мазнини не е проблем тук. Хората, които се подлагат на трансфер на мазнини в гърдите, поддържат новопостигнатите размери на гърдите до края на живота си.

Предимства на техниката с трансфер на мазнини в гърдите

 • Това е минимално инвазивна процедура без разрези
 • Мазнините, които трябва да се прехвърлят, се извличат от мастните натрупвания на пациента, в дадени зони поради което проблемът с тях също е премахнат
 • Осигурени са всички предимства на Cihantimur Fat Transfer, особено жизненоста и подмладяването на бюста
 • Периодът на възстановяване е значително кратък и комфортен за пациента
 • Пациентите могат да се приберат у дома непосредствено след процедурата
 • Преди всичко, процедурата осигурява отлична жизненост на гърдите
 • Тази техника е най-здравословният и естествено изглеждащ метод
 • Процедурата не причинява загуба на усещане в гърдите
 • Интервенцията не включва потенциални рискове, които се наблюдават в някои случаи при останали хирургични операции за уголемяване на бюста

След процедура „Трансфер на собствена на мазнина в гърдите“

Тъй като в процедурата е минимално инвазивна, при нея не се прилагат разрези. Извличането на мастната тъкан се осъществява чрез направата на малки микро входове през които тя бива извлечена. Това позволява значително по-бързото и комфортно възстановяване на пациента. Въпреки че варира в зависимост от степента на извлечени и прехвърлени мазнини, пациентите могат да се възстановят в рамките на 1-2 дни и спокойно да се върнат към социалния си живот. Инжектирането на мазнини в гърдите няма странични ефекти, като продължителността на живота и на поставения инжекционен филър се определя от организма на всеки пациент, и това той как абсорбира поставената мазнина. В допълнение, тази богата на мазнини трансферна тъкан повишава качеството на кожата в областта на гърдите, осигурява по-бързо възстановяване на тези микро входове за изпълнение на интервенцията, и помага на областта да се регенерира.

bg_BG