Уголемяване на Бюст

Често, когато размерът и формата на гърдите не съвпадат с желаните от нас, те оказват влияние върху самочувствието на жената. Операцията за уголемяване на гърдите се извършва с цел увеличаване на размера на бюста.

Какво е естетика на гърдите?

Операциите за уголемяване на бюста са интервенции, които увеличават обема на гърдите или коригират техния проблем с асиметрията. Загубата на форма настъпва в тъканта на гърдата поради наддаване, загуба на тегло и изменения след бременност. Друг фактор за увисването на кожата в гърдите е ефектът на гравитацията и възрастта. Решение на всички тези възможни проблеми, дава операцията за увеличаване на бюста.

Уголемяването на размера на бюста може да се извърши по два начина чрез поставяне на импланти или трансфер на собствена мазнина в зоната. Обикновено имплантите се използват за уголемяване на гърдите, като те позволяват техния размер да бъде увеличен с повече от един размер. Другият метод използва инжектирането на мазнини чрез системата Chihantimur. Повече информация за него, може да намерите в раздел Трансфер на собствена мазнина в гърдите >>

Операцията за уголемяване на бюста се извършва чрез поставянето на силиконови импланти. В клиниките Estetik Intermnational вашият опериращ лекар ще ви помогне да изберете най-подходящата форма и структура на имплантите за вашето тяло. Интервенцията е оперативна, като в допълнение може да бъде комбинирана с трансфер на собствена мазнина чрез техника Chihantimur за дооформяне и постигане на естествен и завършен вид.

Личната 3D симулация показва на пациента визуално, как той ще изглежда след процедура уголемяване на гърдите. По този начин пациентът може да се информира за промени и изменения, които ще бъдат извършени след операцията за уголемяване на гърдите. След проведената консултация вашият лекар планира операцията в съответствие с определената от него стратегия и методология на работа.

От изключителна важност за нашите специалисти е да се гарантира естествения и хармоничен вид на гърдите след операция за уголемяване на бюста.

Операциите за уголемяване на бюста са едни от най-често извършваните интервенции, които имат с най-голям  и положителен отзвук сред нашите пациенти. Благодарение на усъвършенстваната технология и методика на работата на нашите специалисти, предоставената от нас 3D визуализация предоставя реалната бъдеща визия за предстоящите корекции с новите поставени имплати.

Перфектните резултати в днешно време са лесно постижими с опитни лекари и най-съвременната апаратура в килиниките Estetik International.

Кой може да се подложи на операция за уголемяване на бюста?

  • Хора, които не са доволни от размера на гърдите си;
  • Хората, които са получили загуба на обем и изменения във форма на гърдите си;
  • Хора с проблеми със симетрията в гърдите;
  • Хора, които страдат от проблеми със самочувствието поради размера на гърдите си;
  • Хора, на които им се е наложило да претърпят операция и им е премахната на едната или двете гърди поради различни заболявания.

Как се извършва eстетичното увеличаване на бюста?

Операциите за уголемяване на бюста трябва да бъдат предварително планирани. В този момент, опитът на лекаря и използването на най-новите технологии са от първостепенно значение. Нашите лекари внимателно планират операцията, използвайки съвременната технология, като определят кои методи и процедури ще бъдат подходящи за пациента.

След избора на най- походяща техника и метод на работа за уголемяване на гърдите-чрез поставяне на импланти или Cihantimur Fat Transfer, пациентът се подлага на операция.

Ако процедурата за уголемяване на гърдите бъде извършена със силиконови импланти, лекарите решават чрез кой метод това ще бъде постигнато. Предпочитанието ни е да използваме разрез под гърдата. Това позволява най-прецизно да бъде поставен самият силиконов имплант, под или над мускула без никаква грешка.

Операциите за уголемяване на бюста трябва да бъдат предварително планирани. В този момент, опитът на лекаря и използването на най-новите технологии са от първостепенно значение. Нашите лекари внимателно планират операцията, използвайки съвременната технология, като определят кои методи и процедури ще бъдат подходящи за пациента.

След избора на най- походяща техника и метод на работа за уголемяване на гърдите-чрез поставяне на импланти или Cihantimur Fat Transfer, пациентът се подлага на операция.

Ако процедурата за уголемяване на гърдите бъде извършена със силиконови импланти, лекарите решават чрез кой метод това ще бъде постигнато. Предпочитанието ни е да използваме разрез под гърдата. Това позволява най-прецизно да бъде поставен самият силиконов имплант, под или над мускула без никаква грешка.

Използването на разрез по естествената образувана линия под гърдата, позволява белегът да бъде максимално прикрит. В допълнение към това, процедурата може да се извърши с разрез направен под мишницата или през зърното, но нашето предпочитание винаги е за извършването на разрез под гърдата, тъй като не позволява появата на усложнения.

Какви са разходите за операция за уголемяване на бюста?

Поради правната регламентация, цените на нашите процедури не могат да бъдат обявени в сайта на клиники Estetik International. За повече информация, можете да се свържете директно с нас в посочената графа в контакти, като ние ще ви предоставим подробна информация за тях.

Кои са методите за поставяне на импланти за уголемяване на бюста и колко на брой са те? Имплантите за уголемяване на гърдите могат да бъдат поставени по няколко различни метода. Наше предпочитание е да бъде направен малък и тънък разрез по естествената линия под гърдата. Това дава гаранция, че операцията може да се извърши с лекота и да мине плавно без никакви странични усложнения.

Вторият метод за поставяне на имплантите е чрез направата на разрез подмишницата. По този начин гърдата остава напълно запазена, като разреза е позициониран в зоната около гърдата – подмишницата.

Третият метод е поставянето на импланти през зърното. След изпълнението на този тип интервенция може да се появи леко зачервяване около зоната, където се намират разрезите, които във времето ще изчезнат и ще се върнат към естествения си цвят.

Симетрията и естественият вид трябва да са приоритет в решението при избора на размера на импланти за уголемяване на бюста.

Както винаги казваме на пациентите си, красотата е естествена.

Направените запитвания трябва да са лични. Избягваме тенденцията за определянето на перфектния размер и пропорции. Определени размери на бюста, подходящи за един човек, може да не са съвместими спрямо структурата и телосложението на друг. Следователно приоритет в избора на силиконови импланти трябва да бъде определянето на най-подходящия размер за вас. Сега можем да позволим на пациентите да видят постоперативните си форми преди операцията, като използваме съвременни технологии за 3D визуализация.

Ние даваме приоритет на естествения вид, докато определяме личния размер. След определяне на размера, според предпочитанията на пациента се изготвят необходимите планове за операция за уголемяване на гърдите.

Каква е трайността на силиконовите импланти?

Продължителността на живота на силиконовите импланти варира в зависимост от човек до човек и организма на всеки пациент. Ако пациентът е доволен и не наблюдава изменения във външния вид и формата на поставените гърдни импланти, той може спокойно да продължи с тях и не е нужна замяна. С новата усъвършенствана технология на изработка на имплантите, производителите предлагат дълготрайна устойчивост и дори доживотна гаранция. Най-важното тук е степента на удовлетворение на пациентите от външния им вид.


Ако пациентът е доволен от външния си вид, той може да бъде сигурен, че силиконовият имплант е здрав и седи добре на мястото си. Възможните изменения зависят от различни фактори. При по-активен начин на живот и висока спортна активност, проблемите с външния вид на имплантите могат да се появят в рамките на 10-15 години. В такива случаи се правят ревизии чрез необходимите интервенции и  се възстановява формата спрямо желанията на пациента. Въпреки че ревизионните операции за корекция на бюста не са толкова чести, както в миналото, такива вторични операции могат да се извършват, когато се сметне за необходимо.

Какви са нехирургичните методи за уголемяване на бюста?

Преносът на мазнини Cihantimur е известен с естествените си резултати при нехирургично уголемяване на гърдите. Постигаме много успешни резултати с нехирургична операция за уголемяване на бюста, която предпочитаме да провеждаме с метода за пренос на мазнини Cihantimur, разработен от Д-р Bulent Cihantimur. Процедурата за уголемяване на бюста чрез трансфер на собствена мазнина е нехирургична без поставянето на силиконови импланти. В някои случаи неинвазивна техника се използва като допълнение в процедура уголемяване на бюст с импланти. Изборът на техника в изпълнение на процедурата зависи от стратегията, която вашия опериращ лекар определи.

Ако искате напълно естествен вид без да поставяте импланти, можете да предпочетете този метод. Едно от предимствата на тази процедура е липсата на разрези, които присъстват в методите на изпълнение на операциите за уголемяване на гърдите. По този начин е възможно да се осигури уголемяване от един до два размера на вашите гърди. Моля, свържете се с нас за нехирургичния метод за уголемяване на гърдите.

Може ли силиконовият имплант, използван за уголемяване на бюста, да се усети при допир?

С разработената технология на изработка на силиконовите импланти е много трудно да се забележи промяна в твърдостта на гърдата от незапознат човек. Приликата на силиконите импланти с естествената тъкан на гърдата ги прави по- трудно различими. Тази разлика е почти неуловима особено при операциите, в които имплантът е поставен мускулно. Наш приоритет в изпълнението на операциите в клиники Estetik International е постигането на максимално естествен външен вид, което прави почти невъзможно откриването на насените корекции. Предпочитането на прекалено големи силикови импланти в сравнение със стандартния размер на пациента, може да доведе до предположения за подлагането на пациента на интервенция.

Докато човек се придържа маскимално към неговия естествен оживен външен вид, направените корекции ще останат много трудно забележими.

Какви видове силиконови импланти се използват?

Няколко вида силикони се използват при операции за уголемяване на гърдите.

Капково протезиране и кръгло протезиране, като техните повърхностни текстури могат да се различават. Имплантите се делят на такива с грапава и гладка повърхност. Разликите в текстурата най-често оказват влияние във времето и периода на образуването на капсула около тях.

Дали силиконовите импланти могат да се спукат и до колко са безопасни?

Произвежданите силиконови импланти са продукт на най-ново поколение технологии, които гарантират тяхната безопасност. Те са проектирани по начин, който ги прави устойчиви срещу пропускливост и това да бъдат спукани. Изключение могат да бъдат външно нанесените травми и рани в областта, в противен случай е  невъзможно имплантите да експлодират или изтекат.

Слуховете около приложението им и тяхното вредно влияние върху организма, причинявайки рак, не са верни. Имплантите са одобрени от FDA и могат да се използват безопасно.

Кърмене след поставяне на силиконови импланти

Силоконовите импланти, поставен след операция за уголемяване на бюста, никога не са били пречка за майките и това те да
кърмят. Невъзможно е силиконовият гел в  импланта да изтече през зърното, както и той да бъде абсорбиран от бебето. Вашето бебе няма да има затруднения да бъде кърмено, поради поставянето на имплант в гърдата.

bg_BG