Естетика на Бузите

Холивудската естетика на бузите реконструира U-образно лице във V-образна форма, прави скулите по-изразителни. Лицевите характеристики придават идентичност на човека и са много важни за неговото/нейното разпознаване и диференциация от другите.

Какво представлява естетиката на бузите?

Лицето е първото нещо, което привлича вниманието ни, когато се срещнем с човек. Въпреки че носът, устата, бузите, устните, цветът на очите и косата, първоначално не се изследват отделно, те придават красотата на лицето.

Лицето и неговото златно съотношение

Критериите за красота на хората са свързани с хармоничното разпределение на нашите отделни пропорции. Например дебелите и плътни устни, леко изправеният нос и пълните бузи са пропорционални на цялото лице, веждите са извити, а брадичката е малка. Следователно можем да кажем, че хората свързват красотата с това златно съотношение. Тя може да бъде изразена като процент от цялостната естетическа хармония на лицето, която предизвиква възприятието за красота. Ако човек има лице със златно съотношение, това ще бъде лице, на което другите ще се възхищават. Брадичката и триъгълната форма на бузите са най-важните елементи в това златното съотношение на лицето. Те правят лицето да изглежда младо, привлекателно и естетически приятно. Основата на холивудската естетика на бузите е базирана именно на това златно съотношение, изразителните скули и тънката брадичка.

Какво е Бишектомия и Холивудска естетика?

Холивудската естетика на бузите e известна още като бихектомия.Този тип естетика най-често се прилага при пациенти с по-голям процент мастни натрупвания в зоната на бузите и квадратен контур на лицето. Бишектомията е интервенция, която има за цел да отстрани излишните мазнини, разположени на 1 см от областта на бузите и да извае V- контура на лицето. Операцията, извършена за холивудска естетика на бузите, осигурява успешни и трайни резултати. Премахването на мастните възглавнички, води до намален обем на бузите, по-изразителни скули и по-малък вид на брадичката.

Естетично планиране

Естетичната хирургия на бузите е значително лесна операция, която е с продължителност около тридесет минути. Интервенцията се изпълнява под локална анестезия или обща анестезия, която се определя в зависимост от предпочитанията и общото състояние на пациента. При естетиката на бузите, опитът на хирурга в тази област е от решаващо значение. По време на операцията, отстраненото количество мазнина от областта се преработва и трансферира обратно в приемните зони с цел реконструкция. Желаната зона се оформя в зависимост от желанията на пациента. Накратко, планирането за ремоделиране се изготвя внимателно в зависимост от всеки индивидуален случай. Ако мазнините се съберат в излишък или от неправилна зона, постигнето на триъгълна V-форма и резултатите няма да са задоволителни.С напредването на възрастта човешкият организъм е склонен да натрупва излишни мазнини в зоните на брадичката, скулите, като прави целия облик на лицето да изглежда по-подпухнал и обемист. Именно тук на помощ се явява и естетичното планиране и холивудската естетика на бузите. Не забравяйте, че компетенцията и опитът на изпълняващия лекар са от изключителна важност за постигането на успешни резултати.

Коя е възраст е подходяща за подлагане на процедура естетика на бузите

Препоръчваме премахването на мазнините от бузите да не се извършва преди двадесет или двадесет и пет годишна възраст. Освен в случаите в които интервенцията не го налага. В периода от двадесет или двадесет и пет годишна възраст, мазнините е добре да бъдат оставени, тъй като дебелината на мастните слоеве след тази възраст, започват естествено да намаляват с години. Генетичните характеристики на пациента също са важни за тази процедура, което прави уникален сам по себе си всеки случай. Затова ние препоръчваме на нашите пациенти този тип интервенции да бъдат извършвани след определена възраст.

Приложение на холивудска естетика на бузите

Холивудската естетика на бузите е хирургична интервенция, която се извършва под упойка или под седация. При традиционния метод, операцията се извършва през вътрешната част на устата, като няма външни белези. След издърпването на мазнините, външните страни на бузите се изравняват поради намаленото количество мазнини. Ако пациентът често наддава и отслабва, по-подходящо е да се извърши естетична операция на бузите, когато пациентът е с наднормено тегло. Ако разрезът в устата е анатомично планиран, лесно може да се достигне мастното натрупване, което е причина за пълнотата в бузите. Тези мастни образования се наричат “Bishat” и тяхното анатомично местоположение е предварително определено от генетиката. Мастното образование – бучка на “Bishat” има основна маса и три или четири удължения. Затова нейният обхват и посока ще бъдат решени от вашия естетичен хирург след пълния ви преглед.

След процедура естетическа на бузите

След извършване на процедура естетика на бузите от вътрешната страна на устата се поставят малки конци. Следователно през първия ден след операцията, пациентът е препоръчително да поема течна храна. Можете да ядете нормална храна през късните часове на деня и няма да имате проблеми, дъвчейки бавно. Оралното изплакване трябва да се извършва през първите три дни след естетичната операция на бузите. Поради меката структура на тяхната вътрешна част, пациентите не чувстват толкова болката и понякога дори забравят, че имат конци в устата си. Поставените конци се разграждат в рамките на няколко дни след изпълнението на естетичната операция. Пациентът може да има лека чувствителност в зоните на бузите, която ще изчезне до няколко дни. Повечето от пациентите могат да се върнат към социалния си живот непосредствено след процедурата.

bg_BG