Операция на ушите с лазер

Операцията на ухото с лазер е съвременен и иновативен метод, който осигурява решение на проблема с изпъкналите уши. Проблемът с изпъкналото ухо е естетически проблем, който може да засяга самочувствието на пациента, независимо от неговата възраст и пол. В нашите клиники в допълнение на операцията с лазер на ухото, прилагаме и корекция на неговата изпъкналата част чрез поставянето на конци.

Проблемът с изпъкналите уши е генетичен проблем, който се наследява по семейна линия. Причина за тази изпъкналост се дължи на факта, че структурата на ухото прави повече ъгли от обикновено. Очаква се ушите да имат ъгъл на средно разстояние 1 см от главата и тази аномалия възниква, когато разстоянието е твърде голямо.

Ако имате такъв проблем с ушите си, което е допълващ елемент към цялостния естетичен вид на лицето, можете да се възползвате от последно поколение лазерна технология на ушите, която се прилага без болка, без превръзка и без кървене.

Какво представлява операцията на ушите с лазер?

Това е модерна хирургична операция, която се прилага без болка, без кървене с помощта на лазерна технология. Разрезите в класическата хирургия на ухото се правят с лазерна технология, което не оставя следи от порязване и не води до кървене. В допълнение, хрущялната тъкан под твърдия ъгъл е омекотена от лазерната технология. Ъглите на хрущяла на ухото са регулирани, което осигурява възможност за трайно премахване на стърчащите уши за цял живот.

Как се изпълнява операция на ухото с лазер?

Операцията на ухото с лазер може да се извърши под обща анестезия или за предпочитане под местна упойка. Интервенцията започва с лазерен разрез зад ухото. Според състоянието на изпъкнало ухо, лазерът има за цел да омекоти хрущялната тъкан и при необходимост останалите съседни тъкани, които увеличават нивото на ухото. Чрез лазерна обработка, тъканите се позиционират под най-правилния и  подходящ ъгъл, така че ухото да бъде прибрано. Излишната тъкан се извзема и останалите части се отстраняват. За да се позиционира ъгълът, вътрешната част също се зашива и затваря с лазер. 

Предимства на операцията на ухото с лазер

Най-голямото предимство на операцията на изпъкналото ухо с лазер е, че осигурява огромна полза по време на периода след интервенцията. Третирането на зоната с лазер, позволява на пациента много по-бързо и за по-кратък период от време да се  възстанови напълно. Когато пациентът се прибере вкъщи след операция, той или тя единствено се налага да носи лента за коса и в продължение на няколко дни да защититава зоната от външни фактори. Тъй като по време на операция не се правят разрези, няма нужда и от превръзки. По време на периода на възстановяване при пациента не се наблюдава подуване или отток, ако присъства такъв тип дискомфорт, той е на минимално ниво. Всичко това води до възможно най-бързото завръщане към  неговия естествен ритъм и социален живот. Изпълнена по възможно най-щадящия и безрисков, здравословен начин, операцията на ухото с лазер предоставя трайно решение на изпъкналия проблем с ушите.  

bg_BG