Лифтинг на Лицето – Фейслифт процедури

За съжаление лицето е първото място, където първо усещаме ефектът на стареенето. Едни от признаците на стареене са загубата на обем в лицето и неизбежното отпускане на кожата следствие на гравитацията. 

Какво е Фейслифт?

Ако искате да спрете времето, да освежите и подмладите лицето си, то процедура Фейслифт е подходяща за вас. При операцията за лифтинг на лице се отстранява не само отпуснатата кожа на лицето, но и тази от зоните на шията и мастните образования под брадичката.

Видове естетичен Фейслифтинг

Лифтинг операциите са известни също така като ритидектомия и в килиниките Estetik International те се извършват чрез различни методи и техники. Отзивите, които получаваме от наши
пациенти за традиционния фейслифт и естетичните процедури Spider Web са за
дълготраен и устойчив ефект във времето. Техниката Spider Web се прилага с последно
поколение иновативни технологии. Естетиката на Spider Web е известна още като
фейслифтинг с конци. Процедурата има много предимства пред  традиционната техника за фейслифт, именно
поради по-краткия и благоприятен възстановителен период. Тази процедура се
превърна в най-предпочитания метод през последните години. След лифтинга с
конци вашето лице ще има по-стегнат и по-млад вид.

Фейслитинг операциите се комбинират успешно с трансфер на собствена мастна тъкан на пациента е зоните на лицето. Преработената мазнина на пациента, може да се инжектира обратно в необходимите зони, като се използва системата за пренос на мазнини Cihantimur. След проведена консултация с вашия лекар той определя, коя техника за лифтинг на лицето е най-подходяща за вас. Можете да получите подробна информация за естетиката на Spider Web и прехвърлянето на мазнини от Cihantimur от свързаните страници в нашия уебсайт.

Хирургични операции за лифтинг на лицето се извършват при хора със значително увисване на кожата, деформации и бръчки по лицето.

Кой може да се подложи на процедура Фейслифт?

  • Тези, които имат увисване на кожата в зоните на лицето;
  • Тези, които имат бръчици в областта около устните;
  • Тези, при които се наблюдава загуба на обем;
  • Тези, които имат неестетична двойна брадичка;
  • Увиснала кожа на брадичката;
  • Хора, които страдат от деформации на лицето.
 

Както при всички други естетични интервенции, така и при лифтинга на лицето,  решението за подлагане на естетична операция, трябва да бъде взето лично от пациента. Подлагане на операция фейслифт, поради желанието и влиянието на друг човек би довело да по-трудно възприемане и здравословна обратна връзка. Ако вземате това решение сами, ако нямате хронични или някакъв друг вид заболявания и не сте пушач, можете да се подложите на операция – лифтинг на лице.

 

Как се извършва лифтинг операцията?

Когато дойдете в клиникии Estetik International, вашият естетичен хирург, който ще извърши операцията, ще ви прегледа. По време на консултацията, той ще направи обстоен преглед на предварително предоставените от вас медицински снимки. Необходимо изискване към всеки пациент е той да предостави своята медицинска история – прием на медикаменти, лекарствени алергии и друга информация. Всички подробности преди извършването на процедурата, ще бъдат обсъдени с вас след прегледа и направените измервания на лицето ви. Прегледът и консултацията преди самата операция, целят да подсигурят спокойствието на пациента и да изградят доверие между вас и вашия лекар. Те са също толкова важни за нашите специалисти, колкото изпълнението на самата процедура фейслифт. Ето защо е полезно лекарят и пациентът да си задават взаимни въпроси по време на консултацията. Вашият лекар ще отговори на всички ваши въпроси относно предстоящата лифтинг процедура. Той ще ви запознае с различните методи, които трябва да бъдат използвани в операцията, както и потенциалните рискове и възможни усложнения.

Препоръчваме на нашите пациенти да са добре отпочинали вечерта преди извършването на интервенцията. Отложете планираната работа и ангажиментите към дома за след операцията. По време на възстановителния период може да се нуждаете от помощ. При възникване на непредвидено усложнение, може да се наложи пациентът да остане за по-дълго време в болницата, затова съветваме нашите пациенти да вземат със себе си най-често член на семейството или приятел, който да ги придружава в болницата.

Фейслифтинг естетиката започва с локален или общ анестезионен метод, определен специално за вас. При естетичния лифтинг на лицето се извършват хирургични разрези по линията на косата и зад ухото. Подкожната тъкан се коригира чрез разтягане в областта на лицето и шията, където най-често се образуват увиснали кожни образувания и бръчки. Като допълнение към процедурата за цялостно завършен и сияен вид на кожата може да ви бъде трансферирана мазнина. Преработената мастна тъкан на пациента е обогатената със стволови клетки. Тя се извлича от друга зона на вашето тялото и се инжектира обратно в необходимите приемни зони. Като резултат, вие ще имате по-жизнен и сияен естествен вид след процедурата лифтинг на лице.

След извършване на операция Фейслифт

Когато операцията приключи, вие ще имате свободно поставена превръзка на лицето и главата ви. Тази превръзка се прилага, за да се сведе до минимум подуването и отока. При евентуално прекомерно кървене или ексудат, на вас ще ви бъде поставен дренаж под превръзката. От решаващо значение е лицето да бъде защититено и да не местите превръзката си. Преди да се приберете, ще получите подробна информация за процедурите, които трябва да следвате по време на възстановителния период. След операцията „лифтинг на лице“ възстановяването на разрезите, стабилизирането на преоформените линии и спадането на оттока ще отнеме няколко седмици. Използването на слънцезащитни лосиони ще ви помогне да запазите подмладения си вид, като минимизирате вредите, причинени от слънчевата светлина. Освен това здравословният начин на живот, също допринася за дългия живот на постигнатите резултати.

Как изглежда естетическият белег при лифтинга на лицето?

Обикновено в традиционните лифтинг операции на лице, разрезите се правят точно по линията на косата и челото, като те се простират от зоната на ухото и завършвта в долната част на скалпа. Двойната брадичка на лицето и шията се коригират, излишните кожни и мастни натрупвания се отстраняват. Отпусната кожа в областта на шията се прекроява с разрез под брадичката. Зоните около ушите, клепачите и горните устни се преоформят чрез малки разрези за повторно позициониране. От изключителна важност е затварянето на разрезите, на които се отделя най-голямо внимание по време на изпълнението на естетичните процедури. Разрезите се затварят и биват прикрити в линията на косата и естествената линия на ухото.

bg_BG