Лифтинг на врат

Зоната на врата е една от областите, в които се разкриват едни от първите белези на стареенето.

Какво представлява удължаването на врата?

Зоната на врата е една от областите, в които се разкриват едни от първите белези на стареенето. Отпускане на кожата на шията при млади хора, може да се наблюдава поради генетични причини, наддаване или загуба на тегло. Някои от основните проблеми при операциите на врата са излишните мастни текстури, отслабналите с времето мускулни структури, деформации и отличителна структура на двойна брадичка.

Форми на удължаване на врата

Ще бъде погрешно да естетиката на врата да бъде разграничавана от тази на лицето. Шията е продължение на лицето и работата по нейното подмладяване, трябва да се извърши като едно цяло. Ако тези проблеми в областта на шията присъстват и в лицето, комбинираната операция ще доведе до по-значителни и ефективни резултати.

Estetik International Health Group изпълнява различни практики, като класифициране на вероятните естетични проблеми на шията според степента на техните деформации.

  • Хирургично удължаване на шията
  • Неоперативна техника Spider Web technique без хирургия
  • Ултерапия
  • Mезотерапия – третиране с Хиалуронова киселина
  • Приложения с плазма – PRP приложения

Оперативно удължаване на врата

Когато операциите за удължаване на врата се разглеждат в естетичната хирургичната, препоръчваме те да бъдат извършвани комбинирано с операция за лифтинг на лицето. Операцията за удължаване на врата се извършва под местна или обща анестезия. Разрезите, които се правят по време на интервенцията се намират от задната част на ухото в областта на косата до естествената линия на челюстта. Отпуснатата и деформирана мускулна структура се стяга, излишната мастна тъкан и кожа се отрязват в съответствие със съществуващата структура. Новооформената шия се затваря отново, като се пришива обратно към разреза. След операция за удължаване на врата може да се наблюдава лек оток и насиняване. В зависимост от състоянието на пациента би било възможно на него да му бъде препоръчана нощувка в клиниката. Ако пациентът е в  добро физическо състояние, той може да се върне у дома след операцията.

Кой може да се подложи на операция за удължаване на врата?

  • Тези, които имат бръчки около врата, увисване и загуба на форма в областта;
  • Тези лица с деформации в мускулите на врата;
  • Тези, които имат отпуснат вид на кожата и образувана двойна гуша;

Удължаване на врата с техника на Spider Web

Естетичната хирургия на паяжина е алтернативна техника за стягане на кожата. Spider Web Eesthetics е неоперативна интервенция, която се прилага на различни части от тялото. В естетиката на шията тя има значителни резултати и добри отзиви сред нашите пациенти, елиминирайки нуждата от оперативна намеса. Броят на конците се определя от изпълняващият процедурата лекар и според степента на деформация в зоната на шията на пациента. Имплементирането на конците в кожата се изпълнява с помощта игли с фин връх, изпреждайки ги под формата на паяжина. Приложимите конци са усвоими от организма на пациента. При процеса на разграждане, тялото реагира положително, като ускорява образуването на еластин и фибропласт чрез увеличено производството на колаген в зоната. Непосредствено след процедура Spider Web Aesthetics вие можете да се върнете към вашия социален живот, без да е необходим период на изолация.

bg_BG