Неоперативна Ринопластика

Милиметричните несъвършенства на лицето могат да са причината за неудовлетворението от неговия цялостен външен вид. Знаем колко важни са малките промени и това, че те могат да допринесат значително за огромното подобрение на формата на лицето на пациента. Ринопластиката без хирургия е приложение за пациенти, които не искат радикални промени в носа си и желаят единствено да регулират своите контурите чрез поставяне на филър.

Какво представлява Ринопластиката без операция?

Приложението на филъри е високо надеждно и използвано в много области на здравето, особено в медицинските естетически приложения в продължение на почти половин век. Този тип процедура е чудесно допълващо приложение, при което много полезни съдържания на хиалуронова киселина, могат да бъдат инжектирани в подкожната тъкан. Инжекционният филър оказва положително влияние върху кожните проблеми, като отстранява образувалите се бръцици в зоната и попълва загубилия се обем. Неговото практическо приложение се изпълнява с цел отстраняване на птозата – увисването на върха на носа. Инжекционните филъри най-често спадат под шапката на естетиката на лицето, но те също така са включени и в приложението на лицевия пълнеж, предоставяйки практично решение при ринопластика. Всеки, който се оплаква от птоза на носа, но не иска радикални промени и поема рисковете от хирургични интервенции, може да приложи тази процедура. Това е изключително удобен процес, особено за генериране на нов профил и за птоза на носа.

Как се изпълнява процедура Неоперативна Ринопласика?

Ринопластиката без хирургична намеса се препоръчва на пациенти, които имат оплаквания и не са доволни от своя профил, но не искат радикални промяни. По времето на изпълнението на процедурата не се изисква анестезия. Това е безболезнена процедура, която не причинява разкъсвания и наранявания по кожата и костната структура на носа. Проблемните области като съществуващи изкривявания или неправилен профил се запълват с филър. Профилът на носа е повдигнат по подходящ начин, като филарът е инжектиран в издърпващите носа мускули. Освен това се правят и корекции на контурите с нанасяне на пълнежи в същата зона. С малки щрихи, без хирургична намеса се появява и крайният естетичен резултат.

След процедура Неоперативна Ринопластика

Неоперативната ринопластика позволява на нашите пациенти непосредствено след манипулацуята да се върнат към социалния живот. Тя е максимално щадяща и не изисква период на възстановяване. Пациентът не прекъсва своя естествен начин на живот, не се наблюдават синини или отток, както при стандартната ринопластика.

Неоперативната Ринопластика постоянна ли е?

Трайността на приложението със запълване, варира в зависимост от индивида и биологичния процес на неговия организъм. Трайността на ефекта от манипулацията е с продължителност средно от 6 месеца до 2 години. С 10-минутната процедура за запълване, можете да постигнете трайна корекция на контурите на вашия нос за период от 2 години. Неоперативната ринопластика е подходящ алтернативен метод за пациенти, които не са склонни на драстични промени във техния външен вид. Това временно приложение може да ви даде по-ясна представа, дали искате да се подложите на постоянна операция или Simple RhinoplastyОпростената Ринопластика, също би била подходящ вариант за вас. 

Кой може да се подложи на процедура Неоперативна Ринопластика

 • Тези, които не искат да имат радикална промяна в носа си;
 • Пациенти с активни мимически мускули на носа;
 • Пациенти с птоза – увисване на върха на носа;
 • Пациенти, които искат по-изправен нос и лека корекция в носната арка;
 • Пациенти, които имат оплаквания от изгледа на профила си;
 • Пациенти, които не искат да се подлагат на операция;
 • Тези, които се нуждаят от корекция на контура;
 • Тези, които искат да имат по-комфортно дишане;
 • Тези, които искат да направят проба преди хирургична операция за ринопластика;
 •  

Предимства на процедура Неоперативната Ринопластика:

 • Неинвазивен метод – без разкъсвания, без болка;
 • С малки щрихи, без хирургична намеса се подобрява профила на пациента;
 • Това е практическо приложение, което трае средно 10 минути;
 • Коригира асиметрията;
 • Върхът на носа се повдига;
 • Дефектите в резултат на хирургична ринопластика, могат да бъдат отстранени;
 • Задната страна на носа също може да бъде коригирана и поставена в по-плоска форма;
bg_BG