Операция за oтстраняване на горен и долен клепач - Блефаропластика

Очите на всеки човек са едни от най-важните органи в нашето тяло. Заедно с клепачите те имат функцията да предпазват вътрешната структура на окото. Всеки ден ние използваме клепачите си над милион пъти. Те се движат дори в рамките на всеки малък мимически жест, който правим, изразявайки нашите емоции, когато се чувстваме тъжни или щастливи.

Какво представлява Блефаропластиката - естетиката на клепачите?

Зоната около очите е една от най-подвижните в нашето лице. Околоочната област е с чувствителна текстура и най-често е излагана на слънчева светлина, което с годините води до сериозни изменения. В допълнение към всички тези проблеми с възрастта започват да се наблюдават изменения във външния вид предимно в няколко зони: зоната на клепачите, челото и околоочиния контур.

Защо се изисква процедура Блефаропластика - естетика на клепачите?

Очите са първото нещо върху, което човек се фокусира, докато говори с някого. По време на нашето ежедневие, клепачите на очите са една от областите, които наблюдаваме с най-голяма продължителност, докато се гледаме в огледалото. Първите признаци на стареене се забелязват именно в уморения вид на окото, в тежестта на клепачите и сънливия вид, който се развива с възрастта. Тази ситуация, причинена от загубата на форма на клепачите, може да окаже промяна в зрението и да повлияе на естетическия вид на лицето. Полът, расата и възрастта причиняват различни анатомии в тази област. Структурата, както и размерите на зоната около окото се различават значително сред хората от различен пол и раса. Отличителна специфика при жените е позицията на веждата и клепача, като те са по-високо разположени и извити, отколкото при мъжете. Женската линия на клепачите не е толкова изразителна в сравнение с тази при мъжете. Мъжкият тип вежди е по-изпъкнал и линията на окото се намира по-близо до ръба на клепача. Расово хората от Азия и Далечния изток имат съвсем различна форма на очите и клепачите. Цялата тази информация трябва да бъде използвана от специалистите – хирурзи, за да могат да създадат най-подходящата анатомия на вашите очи и клепачи.

Кои зони включва процедура Блефеаропластиката - естетиката на клепачите?

В клиниките Estetik International, ние разглеждаме естетиката на очите като едно цяло. Възможните проблеми, които се появяват, засягат вътрешността на окото или най-често зоната около него. Нашата основна цел е тези проблеми да бъдат цялостно коригирани и преодолени само в една манипулация. Свежият и отпочинал външен вид на очите е напълно постижим, ако се подложите на естетика на клепачите. Повечето срещани оплаквания от наши пациенти са породени от птоза – падналия и уморен клепач, „пачи крак“, торбички под очите и хлътвания в зоната между бузата и областта под окото. Именно поради птозата – увисването на клепачите и торбичките под очите, зрението с годините може да се влоши. Една от причините за създаването на този здравословен проблем е ограничаването на зрителния ъгъл, което често предизвиква и вторичен здравен проблем като главоболие. Всички тези усложнения могат да бъдат премахнати с процедура Блефаропластика, която обединява в едно естетичната грижа и тази на здравето .

Кой може да се подложи на процедурата Блефаропластика – естетика на клепачите?

Деформациите на горния и долния клепач най-често са причинени следствие на увисването в дълбочина на кожата. С напредването на възрастта и натрупването на излишни мастни образования в зоните, очите придобиват един по-изморен и сънлив вид. Именно тук идва и намесата на естетичната хирургия в областта на естетиката на очите и околоочни зони. Блефаропластиката като процедура, придобива широка популярност, предлагайки дълготрайни решения на тези проблеми.

Често срещани проблеми са:

  • Появата на „качулка“ на горните клепачи – птозата (увисването) на горния клепач се дължи на разтягането на кожата в зоната.
  • Появата на торбички под очите и подуването са едни от най-често срещаните оплаквания на долния клепач.

Всеки, който притежава един от тези проблеми, е подходящ да се подложи на процедура Блефаропластика – естетика на клепачите. При някои пациенти, не винаги тези изменения, могат да бъдат наблюдавани следствие на възрастта. В повечето случаи годините са определящ фактор за състоянието, както и формата на кожата в зоната на очите и около нея. Тези недостатъци могат да бъдат породени също и от генетични причини. Възрастта на пациента не винаги е определяща за това, дали той е подходящ кандидат за естетика на очите и зоната около тях. Пациентът може да бъде на средна възраст и дори по- млад, но поради здравословни или естетически причини да се налага извършването на естетика на клепачите. Процедурата Блефаропластика е подходяща за всеки, който би искал да възвърне обратно своя по-жизнен, свеж и отпочинал вид на очите и лицето.

Как се изпълнява процедурата Блефаропластика – естетика на очите?

Естетиката на очите изследва през годините негативното влияние на отпускането на кожата над горния клепач. Доказано е, че увисването на горния клепач може да доведе до здравословни проблеми със зрението на пациента. В тези случаи, първа идва намесата на лазерната технология в отстраняването на излишната кожа. Премахването ѝ допринася за цялостния по-младежки вид на лицето, като го прави да изглежда по-свеж. Забързаното ежедневие и натрупаната умора през годините, също оказват влияние на естетичния вид на окото. Торбичките под очите издърпват долния клепач надолу, което е причина за проблеми със зрението и видоизменянето на цялото изражение. Премахването на торбичките под очите е една от най-сложните и най-важни интервенции, тъй като зоната под очите е структурно много деликатна и всеки един направен разрез би довел до допълнително зачервяване и удължаване на периода на възстановяване. Поради тази причина, в клиниките Estetik International, ние използваме лазерна технология чрез микро-входове през долната част на долния клепач на миглите. В резултат на това, възстановителният период на нашите пациенти е значително по-бърз и безпроблемен.

Друг проблем свързан с естетиката на околоочните зони е птозата – увисването на веждите. Веждите започват да падат в следствие на увисването на клепачите и загубата на обем в челото. Птозата и образувалите се бръчици в зоната на веждите се предотвратяват чрез издърпване на веждата без приложението на конци и без разкъсвания.

В допълнение към процедура Блефаропластика – естетиката на очите, ние прилагаме Cihantimur Fat Transfer за редуциране на хлътналите линии, което води до отделяне на долния клепач.

След процедура Блефаропластика – оперативна естетиката на клепачите на очите

Възстановителният период след операция – естетика на клепачите на очите е в рамките на 3-4 дни, като образа около очите с времето започва да изглежда все по-свеж и бодър.

Неоперативна Блефаропластика – естетика на клепачите без хирургия

Неоперативната Блефаропластика има 3 етапа на изпълнение:

Етап 1 –  повдигане на веждите чрез приложение на постоянни лифтинг конци. Издърпването на веждата се осъществява посредством поставянето на постоянни лифтинг конци чрез направата на микро входове през окосмена част на веждата. След като конците бъдат поставени, те позволяват веждите да бъдат фиксирани и повдигнати на желаната височина, като заемат своята нова форма. По този начин тежестта по периметъра на окото е повдигната, а бръчиците в околоочната зона и увисването на кожата – редуцирани. За естетиката на клепачите без операция се прилага локална анестезия, като процедурата е с продължителност средно около 15 минути. Тя е максимално щадяща, без разкъсвания или последващи усложнения. Пациентът не е възпрепятстван и може незабавно да се върне към неговия социалния живот. Лифтинг конците за този тип интервенции, използвани от клиники Estetik International, са дълготрайно медицинско приложение. Какво означава това? Лифтинг конците са дълготрайно решение на проблема с увисналата кожа и загубата на обем в дадените зони. Те са неразградими и за цял живот, като позволяват тъканта на кожата на пациента да остарява хармонично с новото състояние. Този вид превенция от стареене много трудно позволява на кожата да се върне в предишното си състояние.

Етап 2 –  премахване на торбичките под очите.

Торбичките под очите са един от най-сериозните проблеми, които освен естетически, могат да навредят и здравословно на пациента. Този тип операции наричаме естетика на долния клепач, като те се прилагат в една от най-структурно трудните области с най- голяма чувствителност по отношение на процеса на възстановяване .Тъй като в тази област има лимфна тъкан, която преминава под миглите, ако операцията се извърши, процесът на възстановяване се очаква да продължи между 3 седмици и 3 месеца. Пациентът трябва да бъде запознат, че това е зоната с най-високи нива на усложнения при поява на риск по време на операцията. Появата на подобни усложнения може да изисква много повече време и усилия на пациента да се възстанови, а при някои особено тежки случаи, то не е възможно. За да предотвратим този риск по време на процедурата, ние прилагаме микро-операция. Точно под линията на миглите на долния клепач, се прави 5 милиметров вход през, който образувалата се мастна тъкан и торбичките под очите се премахват без това да води до странични усложнения и проблеми на пациента.

Етап 3 – естетика на клепачите на очите с лазер.

В клиниките Estetik International, ние премахваме излишната увиснала кожа в зоните над горния клепач с помощта на лазер. Отстраняването на кожата започва от края на миглите в долната част на долния клепач на окото през овалната линия, която се появява в частта на горния клепач, когато окото е отворено. В допълнение, за постигането на идеалния завършен резултат, нанасяме Cihantimur Fat Transfer в хлътналите зони под долния клепач, за редуциране на увисването на кожата в следствие на естествения гравитационен ефект. След всички тези интервенции, пациентът се възстановява в рамките на 3-4 дни и започва отново да гледа на света вече с по-млад и освежен поглед.

Детайли за естетиката на клепачите на очите с лазер

Всички тъкани около окото имат структура, която да осигурява неговият младежки вид. Все повече иновативни приложения в естетиката на клепачите на очите се появяват с новите разработки в естетиката. Сега можем да дадем задоволителни отговори и решения на въпросите на нашите пациенти, свързани с новите техники и методиката на работа. Това ни позволява да подсигурим по-положителна нагласа на хората, които искат да се подложат на такъв тип естетика на очите. В тази посока ние разработихме нови неинвазивни техники, за да осигурим комфорта на нашите пациенти без това да изисква оперативна намеса.

bg_BG