След хирургия за загуба на тегло

Престоят ви в болница след естетични операции след отслабване, зависи от това на коя естетична операция след отслабване сте се подложили, както и от общото ви здравословно състояние.

След хирургия за загуба на тегло

В случаите на амбулаторно лечение след по-малки естетични процедури може да ви  позволи да бъдете изписани в същия ден или да останете за по-дълго. Когато се извършват по-големи операции, вашият лекар ще назначи оставането ви за поне една нощ, а е възможно до една седмица след операцията.

По време на този процес можете да бъдете спокойни, че за вас ще се грижат професионалните ни медицински сестри и лекари в нашата клиника.

Белези от естетична хирургия след отслабване

Тъй като основната цел на тези естетични процедури е да се премахне увисналата и излишна кожа от тялото, разрезите са задължителни. Разрезите обаче са стратегически позиционирани и се използват техники за зашиване, подходящи при дадената операция. Преди да вземете решение за тези операции е много важно да имате ясна представа как ще изглеждат белезите, след като сте напълно излекувани и да получите информация за това от Вашия лекар. Почти всички наши пациенти посочват, че предпочитат разрези, а не увиснал кожен слой.

  • Бихме искали също така да ви напомним, че има различни възможности за лечение, които могат да бъдат приложени по-късно за подобряване на външния вид на белезите:
  • Прилагането на постоянен натиск върху белезите чрез използване на еластични бинтове или специални корсети гарантира, че резултатът по заличаването им ще бъде много по-добър. С препоръката на Вашия лекар можете да използвате тези продукти от 6 месеца до 1 година за терапевтични цели.
  • Можете да нанесете върху белезите си силиконов гел, крем или превръзка, изписани от Вашия лекар, и можете да продължите с това лечение поне 12 часа на ден в продължение на поне шест месеца.
  • Различни инжекции със стволови клетки или стероиди могат да изгладят белезите и да подобрят външния им вид.
  • Факт е, че лазерните лечения дават изключително ефективни резултати върху белезите от разреза. След възстановяването ви, можете да започнете това лечение с интервали от сесии, предписани от Вашия лекар.
bg_BG