Видове процедури след отслабване

Колко време продължава липосукцията?

Продължителността на операцията по липоскулптуриране варира в зависимост от зоните на приложение. За по-големи области като гърба или корема, интервенцията обикновено отнема повече време в сравнение от по-малки третирани области. Като цяло обаче можем да кажем, че операцията отнема между един и четири часа.

Липоскулптуриране след операция при затлъстяване

От естетическа гледна точка, тази процедура се съчетава с третирането на останалите мастни тъкани по тялото, за да се създадат по-красиви контури. По-специално се извършва контуриране на ханша, бедрата и коремната област, което ви позволява да имате по-тънка талия, по-извити линии, дори при коремна област могат да се изваят и коремните мускули.

Могат ли да се коригират незадоволяващи резултати от предишно липоскулптуриране?

Това зависи от случая. Като цяло може да се коригира. Но искаме да ви напомним, че при планиране на такава операция за първи път, трябва да изберете добър хирург.

Може ли липоскулптуратирането да отстрани затлъстяването?

Не. Подходящият кандидат за липоскулптуриране трябва да бъде близо до идеалното тегло или да бъде с идеално тегло. Това не е процедура за отслабване. Прилага се след отслабване, за да се постигне по-добра контурираща линия на тялото. Липоскулптуратирането е предназначено за премахване на мастните натрупвания, които не са се повлияли от диета и упражнения. По време на тази интервенция, могат да се отстранят максимум 5-6 литра телесни мазнини от тялото. За това прекомерното натрупване на мазнини може да причини тежки усложнения при тази интервенция.

Защо трябва да носим компресионното бельо или корсети след лечение?

След процедурата за липоскулптура препоръчваме компресионното бельо или корсет върху третираната зона. Това бельо ще намали следоперативното кървене, ще намали дискомфорта ви и ще ускори възстановяването ви. Тези средства ще помогнат също течностите след анестезията да напуснат тялото ви по-бързо.

Колко време трябва да нося корсета?

Това зависи от вида операция и препоръките на вашия лекар. В някои случаи може да се наложи да го носите до шест седмици.

Доживотни ли са резултатите от липоскулптурирането?

Отговорът на този въпрос за съжаление е не, защото Liposculpture премахва за постоянно мастните клетки, но не предотвратява наддаване на теглото в бъдеще. Ако в бъдеще напълнеете, мастните клетки вероятно ще се натрупат в друга област.

Липоскулптурирането оставя ли белези?

Да, липоскулптурирането ще остави белег, но ще бъде много малък. Освен това Вашият лекар ще го прикрие като следва естествените линии на тялото ви. Повечето от нашите пациенти след известно време не намират тези следи по тялото си и следователно не изпитват и дискомфорт от наличието на такива.

Мога ли да пуша след липоскулптура?

Пушенето забавя потока на кислород в тялото, което удължава възстановителния процес. В някои случаи може да причини сериозни усложнения. Моля, опитайте се да се откажете от пушенето през този период.

Кога мога да се върна обратно на работа?

Продължителността на възстановяването е индивидуално за всеки пациент, но обикновено можете да се върнете на работа от два до четири дни след липоскулптурирането. Точната продължителност ще зависи от зоната, която сте третирали, както и от естествения процес на възстановяване на тялото ви. Ако работата ви е в офис и през повечето време вие работите от вашето бюро, е възможно да се върнете след по-кратък период.

Коя операция е подходяща за мен – лифтинг опрерация или липоскулптуриране?

Единственият начин да изберете най-подходящата за вас процедура, е след преглед на нашите опитни естетични хирурзи. Можем да обясним тази разлика по следния начин. Ако имате просто отпусната кожа и отслабени мускули, лифтинг операцията ще бъде подходяща. Ако обаче имате стегната кожа, която прилепва към естествените контури на тялото ви, тогава може би единственият начин да определите най-подходящата за вас процедура, ще бъде прегледът.

Абдоминопластика след операция при затвлъстяване

Лифтингът на корема не само премахва излишната, увиснала, напукана кожа, но и възстановява коремните мускули отвътре. Изработва се чрез цезерово сечение. Дължината на разреза се различава в зависимост от количеството излишна кожа. Деформираните мускули на корема, в резултат от наддаването на тегло, отново се стягат. Създава нов пъп, контурирана линия на тялото, по-тънка талия и корем. Кожните проблеми, причинени от увисването и излишната кожа, се отстраняват.

Ще се отрази ли върху резултатите ми от лифтинг на корема, ако отново наддам тегло? Операцията за лифтинг на корема го прави по-стегнат и по-плосък , но това не означава, че ще остане такъв, когато качите килограми. За съжаление, ако наддадете тегло след операция, дори ако теглото ви е по-равномерно разпределено по тялото ви, коремът ви също ще натрупа мазнини и това вероятно ще повлияе. За да се предотврати такова нещо, е важно да се поддържа здравословна диета и редовни рутинни упражнения.

Мога ли да забременея след Лифтинг на корема?

Да. Ако планирате да забременеете, може да ви предложим да отложите операцията за лифтинг на корем, защото бременността може отново да наруши цялостта на кожата и мускулите ви и да неутрализира резултатите, които се постигат след лифтинг на корем. Ако сте бременна, вашата вече направена операция за лифтинг на корема няма да повлияе на вашето бебе и неговото здравето, както и няма да затрудни раждането ви.

Има ли възрастова граница при лифтинг на корема?

Няма възрастова граница при абдоминопластиката. Всеки може да направи тази операция след 18-годишна възраст. Ако сте по-възрастни, Вашият лекар ще Ви предупреди за потенциалните резултати, като предварително проведе подробен медицински преглед на високо ниво.

Покрива ли се от застраховка?

За съжаление абдоминопластиката не се покрива от частна или държавна застраховка.

Мога ли да нося бикини след лифтинг на корема?

Повечето хирурзи занимаващи се с затлъстяването стават свидетели, че най-силното желание на пациентите след отслабване, е да носят бикини. Белегът на операцията ви при повдигане на корема вероятно ще остане под линията на бельото. Освен това ще имате по-гладко и по-контрирано тяло, което ще ви накара да се чувствате по-добре на басейна или на плажа.

Ще бъде ли необходимо да нося корсет?

Да, защото корсетът ще ви помогне. Първо, това ще намали дискомфорта ви, докато коремът ви се движи и докато се репозиционират коремните мускули. В същото време предотвратява претоварването на мускулите ви. Също така, корсет под облекло ви спомага да се запази новия ви установен контур.

Колко време трябва да нося корсета?

Това зависи изцяло от вашето състояние и препоръките на Вашия лекар. Някои пациенти могат да спрат да го носят след две седмици, докато други трябва да го използват до осем седмици след операцията.

Колко дълго след операция на стомаха мога да си направя операция за повдигане на корема?

Препоръчваме ви първо да достигнете идеалните килограми и да ги поддържате поне 2 месеца и след това да пристъпите към лифтинг операция за отраняване на излишната кожа. Въпреки това, в някои случаи операцията може да се извърши преди процесът на отслабване да е приключил, в случаи на прекомерно отпускане на кожата на корема.

Мога ли да си направя татуировка върху разреза от лифтинг на корема?

Да. Пациенти и от мъжки и от женски пол покриват белезите си с татуировки. Но можете да сте сигурни, че след известно време белезите ще изчезнат и няма да ви притесняват.

Искам да си направя абдоминопластика, но не съм сигурен. Как мога да разбера дали операцията е подходяща за мен?

Насрочете си среща с нас. Ние ще проверим вашите желания, вашето здраве, вашата форма на тялото, вашата деформация на стомаха ви и дали сте психически готови за това за тази промяна. Само вашият лекар може да вземе решение за това.

Има големи деформации по кожата на корема ми. Те ще изчезнат ли , когато направим абдоминопластиката?

Да, те ще изчезнат. Освен това всички деформации по кожата също ще изчезнат.

Брахиопластика след операция за отслабване (операция за свиване на стомаха)

Брахиопластиката е  оформяне на разрез в долната част на ръката започваща от рамото до лакътя. Излишната кожа се отстранява, за да се създаде по-стегнат, не люлеещ се и естетичен външен вид.

Как мога да намаля до минимум белега след брахиопластика?

Вашият лекар ще направи разрези внимателно в областта, която наричаме сляпо петно, за да остане белега възможно най-незабележим. Има обаче някои неща, които можете да направите, за да намалите допълнително появата на белези:

  • Здравословно хранене с много витамини и протеини, без мазнини
  • Пиене на достатъчно вода по време на възстановяване
  • Избягвайте пряка слънчева светлина в областта на разреза
  • Отказване от пушенето
  • Масажи и кремове, които Вашият лекар ще ви предпише
  • Лазерната терапия също така би намалила белезите, след като бъдете напълно излекувани

Трябва ли да се въздържа от брахиопластика, ако планирам по-голяма загуба на тегло в бъдеще?

Всъщност можем да кажем, че операцията трябва да се съобрази със същото внимание, както и другите операции, преди да се предприемат. Но ако увисването на кожата на ръцете ви е вредно за вашето здраве или ви причинява психологически дискомфорт, то ще е необходимо първо да се консултирате с Вашия лекар.

Колко време ще отнеме, за да бъдат видими резултатите след операцията? Постоянен ли ще бъде ефектът след брахиопластиката?

Ако до момента сте отслабнали и сте в идеалното си тегло, както и ако сте извършили  брахиопластика, за да се отървете от увисването, а след това сте спазвали упражненията според препоръките на Вашия лекар и  не сте наддали килограми отново, съвсем възможно е резултатите от Вашата брахиопластика да останат постоянни. Но не забравяйте, че не можем да спрем процеса на стареене, както и тази операция не може да попречи да загубите еластичността на кожата си. Никога няма да имате отпуснатата кожа, която сте имали, но промяната, дължаща се на остаряването, може да се наблюдава в по-напреднала възраст.

Коя процедура би била по-подходяща - брахиопластика или разкрасяване на ръцете с Spider Web?

Процедурата Spider Web ще ви осигури добри резултати в областта на ръцете ви, при която има прекалено увиснала и излишна кожа. Вашият лекар трябва да прецени и да даде препоръка за най-подходящата процедура.

Кога мога да се върна отново на работа след брахиопластика?

Можете да се върнете на работа след около 4-5 дни, но това също е много индивидуално според вашето състояние и разбира се от работата, която вършите.

Естетика на краката след операция за затлъстяване

Същата логика има и при брахиопластиката. След значителна загуба на тегло, излишната отпусната част на кожата се отстранява и се постига гладка форма с разрез във вътрешността на краката, за да се предотврати деформацията им. В допълнение, прекомерното отпускане на кожата върху капачката на коляното също може да бъде коригирано с тази операция.

Какви са алтернативите при естетиката на зоната на краката?

Както при другите процедури за оформяне на тялото, извършвани след бариатрична хирургия, естетиката на краката отстранява излишната кожа и спомага за реформиране на отпуснатите части. Ако вашия основен проблем са мазнините, а не отпуснатата кожа, може да се извърши липосукция.

Мога ли да комбинирам операция за лифтинг на крака с други хирургични процедури?

Да. Естетиката на краката обикновено е част от хирургията за цялостното оформяне на тялото на пациенти, загубили тегло, в съчетание с липоскукция преди започване на тази процедура. Също така лифтинг на корема (абдоминопластика) може да се съчетае едновременно с другите интервенции. Но след консултация, вашият лекар ще реши с кои други процедури може да се комбинира. На този етап планирането се извършва, като се вземе предвид вашия комфорт след операцията.

Временно приложение ли е лифтинга на краката?

Не. Ако обърнете внимание на диетата си и поддържате режима за отслабване, ще имате този външен вид  до края на живота си. Въпреки това, не забравяйте за щетите, причинени от стареене и излагане на слънчева светлина. Вашият естетичен хирург ще ви информира подробно за това как можете да поддържате резултатите.

Колко време продължава операцията за лифтинг на краката?

Обикновено операцията отнема два до три часа, но през този период ще бъдете под обща анестезия и няма да си спомняте и усещате нищо.

Колко трябва да тежа, за да отговарям на условията за операция на краката?

Както при другите операции за оформяне на тялото след отслабване е важно да достигнете идеалното си тегло и трябва да поддържате това тегло след това, тъй като тази процедура е насочена главно към кожата и меките тъкани.

Мога ли да седя и да ходя след операцията?

Нашите естетични хирурзи ще ви насърчават да правите кратки разходки веднага след операцията, защото това е от решаващо значение за вашата кръвоносна система, за да продължи да функционира и да намали отока. Също така ще можете да седите в най-удобната поза, без да повредите конците.

Естетични процедури за задните части след бариатрична хирургия

Глутеалният регион е една от многото области, изискващи преструктуриране след загуба на тегло. Това се постига чрез прехвърляне на мастните тъкани, събрани от различни части на тялото, в областта на дупето. Следователно, можете да се отървете от отлагането на мазнини в друг регион и да имате стегнати и оформени бедра.

Има ли определен праг на килограмите ми, за да се направи процедура за бразилско дупе?

Тази процедура може да се извърши, стига да имате необходимото съотношение на мазнините. Ако нямате мазнини, може да се обмислят алтернативни приложения за оформяне на зоната.

От кои части на тялото ми може да се събира мазнина, за да се направи процедурата бразилско дупе?

Мазнините могат да се вземат от краката, корема и дори областта на талията и да се инжектират в дупето.

Мога ли да използвам мастни тъкани на друг човек за пренос на мазнини?

Не. Бразилското дупе се извършва само чрез използване на собствената мастна тъкан на пациента. Ако прехвърлим мастните тъкани на друг човек, тялото ви ще реагира на тези тъкани като чужди тела и няма да ги приеме.

След колко време резултатите стават видими? Колко време трае ефектът след това?

Възстановяването след процедурата за Бразилското дупе може да отнеме няколко месеца; през този период, особено ако оказвате някакъв натиск върху областта на тазобедрената става през първите няколко седмици след операцията, някои от прехвърлените мастни клетки могат да бъдат резорбирани и разградени. След пълно възстановяване, резултатите ви ще се запазят дълги години, при условие че избягвате значителни промени в теглото и поддържате здравословен начин на живот. Бихме искали да споменем, че трансферът на мазнини, богат на стволови клетки, прилаган от хирурзите на Estetik International е доживотен.

Кога мога да се върна на работата си?

Препоръчваме ви да лежите настрани една седмица до десет дни, след което може да се върнете на работа приблизително една седмица след процедурата.

Естетика на гърдите след бариатрична хирургия

Тъй като гърдите се състоят предимно от мастни тъкани, формата им се влияе значително от загубата на тегло. Увеличаване на бюста и операции за повдигане на бюста са две процедури за контуриране на тялото, които възстановяват естествения обем на гърдите и повдигат гърдите до нивото, на което трябва да бъдат след отслабването.

Какво представлява „естествено“ увеличаване на гърдите? И мога ли да се подложа на тази процедура след бариатрична хирургия?

„Естественото“ уголемяване на гърдите, постигнато с трансфер на мазнини, включва отстраняване на мастните тъкани от различни части на тялото и прехвърлянето им към зоната на гърдите. Мастната тъкан може да бъде отстранена от ханша, бедрата или от друга част от тялото. След това отстранените мастни тъкани се подготвят за инжектиране към зоната на гърдите, за да се създаде повече естествен обем. Тази процедура обаче се прилага при гърди, които не са увиснали. Процедурата не е подходяща при пациенти с гърди, които са значително засегнати от процеса на отслабване след бариатричната хирургия. В този случай, естествени гърди могат да бъдат направени чрез импланти и повдигане.

Колко дълго мога да бъда с гръдни импланти?

Преди уголемяване на гърдите е важно да знаете, че имплантите не са постоянни продукти и че гърдите могат отново да се отпуснат поради стареене. Накратко, модификация или повдигане може да се наложи с остаряването. Да, има случаи, когато импплантите издържат двадесет и повече години и все още остават в перфектна си форма. Към това обаче трябва да се има предвид и процеса на стареене.

Процедурата за уголемяване на гърдите ще подобри ли състоянието на увисналите гърди?

Имплантите  няма да коригират гърдите, които са започнали да губят естествената еластичност на кожата. Особено след бариатрична хирургия не е възможно да се повдигне увисналата гърда само с помощта на импланти. Въпреки това, много жени, които искат да променят размера и вида на гърдите си и са претърпели бариатрична хирургия, комбинират операцията за повдигане на гърдите си и поставяне на импланти, при която гърдите и зърната се подмладяват значително.

Какво мога да направя, ако не съм доволна от вида на гърдите си след уголемяване?

Разбира се, в този случай може да се извърши ревизия на операцията. 

Естетична процедура за гърба след бариатрична хирургия

Както при другите операции, които провеждахме след отслабване, естетични процедури за гърба също позволяват премахването на увисналата кожа. Разрезът обикновено се извършва по линията на сутиена и това го прави скрит.

Мога ли да направя естетична хирургия, известна като Bra-Line хирургия, заедно с други хирургични естетични процедури?

Да, вие можете да съчетаете процедурата заедно с други естетични операции. По принцип естетичните хирургични процедури могат да се комбинират, като се вземат предвид общото здравословно състояние и възрастта на пациента, както и рисковете от споменатите интервенции.

Какво точно се изпълнява в естетична процедура за гърба?

Тази процедура е отстраняване на увисналата кожа след отслабване.

Мога ли да се променя този външен вид и с липоскулптуриране?

Естетична процедура за гърба, извършена след загуба на тегло, основно коригира отпуснатата част на кожата и излишната кожа по линията на сутиена, а липосукцията се използва за извличането на подкожни мазнини и не е подходяща при отпусната кожа.

Какво ще кажете за белезите след лифтинг на гърба?

Белезите от разрезите след операцията са постоянни, но с времето стават незабележими. Тези разрези се извършват по линията на сутиена, следователно те остават под него.

След колко време резултатите от лифтинга на гърба ще станат видими?

Окончателните резултати винаги са индивидуални при всеки пациент, но обикновено ще видите крайните резултати в рамките на шест месеца.

Има ли алтернативни процедури при естетиката на гърба?

За съжаление няма алтернативи, тъй като проблемът е отпуснатата кожа. Излишната кожа трябва да се отстрани хирургически за видимо по-добър външен вид.

Естетични процедури за лицето след бариатрична хирургия

Наблюдаваме значителни деформации в областта на лицето, особено при пациенти, които губят значително тегло след определена възраст (35 или повече). Линията на назолабиалния контур става очевидна, както и изчезването на скулите, двойната брадичка, увисването на веждите и клепачите, бръчките, които са възникнсли в резултат. Тези промени карат кожата да излежда по-стара и отпусната. Традиционните техники за лифтинг на лицето включват процедурите като Spider Web или  Spider Web, съчетана с трансфер на собствени мазнини.

Колко трайни са процедурите за лице?

Никоя естетична хирургия не може да спре въздействието на стареенето. Резултатите от фейслифта обаче могат да продължат с години и пак можете да изглеждате по-красиви с новата, по-контурирана и естетична линия на лицето, дори след като линиите и бръчките започнат да се образуват отново дълго време след операцията. Независимо дали изберете техниката Spider Web, трансфер на мазнини или цялостен фейслифт, резултатите могат да продължат десет или повече години в зависимост от начина ви на живот.

Кой вид анестезия е най-подходяща за мен?

Лифтинг на лицето може да се извърши под местна или обща анестезия. Само нашият анестезиолог може да реши кой би бил най-подходящ за вас.

Видях наистина ужасни резултати след фейслифт и как ще изглежда моят?

Естетичните уебсайтове обичат да споделят такива публикации и да показват изображения на пациенти преди и след процедурата. Но не забравяйте обаче, че всяка година се правят стотици хиляди фейслифт операции и повечето пациенти получават естествени резултати. В тази връзка е изключително важно да изберете добър естетичен хирург.

Какво мога да направя, за да постигна по-дълготрайни резултати?

Отново бихме искали да подчертаем, че нищо не може да спре въздействието на възрастта и гравитацията, но определено можете да направите много неща, за да запазите кожата и младия си вид дълго след това. Едно от най-важните неща ,е да се избягва излагането на слънце. Трябва да слагате слънцезащитни продукти, да носите слънчеви очила и шапки, докато сте навън. Също така е изключително важно редовно да хидратирате кожата си, да се грижите за нея и да я поддържате чиста.

Лифтингът на лицето подходящ вариант ли е за стягане и заздравяване на отпуснатата кожа след отслабване?

Оперативния лифтинг за лице, е един от най-подходящите варианти, ако имате проблеми с лицето си след голяма загуба на тегло, подобно на други естетически процедури след отслабване.

Мога ли да направя повече от един лифтинг на лицето?

Да, но го правете внимателно. Въпреки че повтарянето на интервенцията може да бъде полезно, в някои случаи това може да доведе до неестествен външен вид.

bg_BG