Естетична дентална медицина

Избелването на зъбите е процес, на премахване оцветяването на зъбите. При избелващите процедури на здрави зъби, няма вреда за венците и зъбите.

В клиниката ни, предлагаме две различни приложения за избелване на зъбите: Технология с плазмена светлина, извършвана от зъболекаря, и методи за домашно избелване, които пациентът може да прилага у дома. Препоръчително при домашното избелзване,  е да правите избелване както в офиса, така и у дома, за да може ефектът на избелване да продължи възможно най-дълго.

Естетичната стоматология е метод създаден за лечение на зъби, при естетични проблеми. Добрата структура на устата, чистите и подредени зъби, красивата и привлекателна усмивка, създават нуждата от естетичната стоматология, както и същевременно влияят положително на перфектния външен вид.

Различните настроения, които естетическите проблеми създават у хората, се отразяват негативно на социалната комуникация.

Устната и дентална естетика, едни от най-важните елементи за красотата на лицето, предизвика началото на нова ера в съвременната стоматология, която провокира естетически поглед върху проблемите със зъбите, които засягат социалния живот на хората. Следователно, естетичната стоматология, която се превърна във форма на изкуство, предоставя безболезнени и високоефективни методи на хора, които искат да преодолеят всички тези проблеми за кратко време. Целта е, пациентът да има най-добър и естетичен вид за дълго време, без да се губят функциите на зъбите през периода на лечение. Планът за лечение се създава, когато професионалните очаквания на зъболекаря и желанията на пациента, съвпаднат.

За по-голямата част от нашите пациенти, които посещават нашата клиника с подобни естетически проблеми на зъбите си, ние правим ефективни естетически завършек с много прости операции, без да са необходими дълги периоди за лечение.

Кой е подходящ за естетична стоматология?

Правилната, добре поддържана и естетична структура на устата и зъбите са най-важните елементи, които дават възможност на хората да водят нормален социален живот. Всеки човек има различна анатомия на устата, модел на лицето, мимика и усмивка. Един от най-важните въпроси, които се разискват в естетичната стоматология, е необходимостта от индивидуален дизайн, подходящ за даденият пациент. Като се разглеждат следните различни обстоятелства:

  • Пациенти с естетически проблем, докато се смеят
  • Пациенти, които имат структура на устата, която не е в рамките на естествения дизайн на усмивката
  • Пациенти с петна, пожълтяване и промяна на цвета на зъбите
  • Пациенти със счупени, раздалечени и потъмнели зъби
  • Пациенти с направени пломби, които нямат естетичен вид,

Всички те са подходящи за процедури от естетичната стоматология.

Дизайн на усмивка

Дизайнът на усмивката включва щателен преглед и анализ на зъбите, което допринася за добрите резултати и естествения вид от процедурата за пациента, според индивидуалната естетика на устата и анатомията на лицето му. Идеалната усмивка трябва да бъде съобразена със симетрията на зъбите, устните и лицето. За това нашият зъболекар, първо ще провери дали съответствате на критериите за дизайн и след това ще проектира Вашата специална усмивка като идентифицира проблемните области. Критериите за дизайна на всяка усмивка са хоризонталната и вертикалната подравненост на зъбите, симетрията на предните зъби, линията на усмивката, линията на венците, появяваща се при усмивката, ширината на усмивката, естественото и триъгълно пространство между върха на зъбите, наречени захапка и пропорциите на самите зъби и лицето.

Анализът на усмивката също така определя възрастта и физическото състояние на пациента, и според това зъболекарят взима решение как да процедира. На всеки пациент се предлагат алтернативни лечения като ортодонтско лечение, сложносъставни метални облицовки, гингивални естетични процедури, цирконии, порцеланови корони.

Домашно избелване

При този метод, който първо ще приложите у дома, вашият зъболекар ще получи впечатление за зъбите ви и ще подготви тънки, прозрачни силиконови форми. Тези форми трябва да се прилагат с избелващо лекарство, дадено от Вашия лекар, за предпочитане 6-8 часа по време на сън. У дома този метод за избелване на зъбите ще ви даде най-добри резултати за 1 до 2 седмици.

Избелване в офиса

При този метод на избелване на зъбите, прилаган от вашия зъболекар в клиничната обстановка, зъбите първоначално се снабдяват с избелващ гел с водороден прекис. Плътният източник на светлина позволява гелът да се активира и да избелва зъбите. Ще получите незабавни и ефективни резултати. Има различни избелващи агенти; и постоянството на белотата зависи изцяло от качеството на материала и плазмения източник на светлина.

Порцеланови пълнежи

Естетичните и порцелановите пломби, които играят важна роля в естетичната стоматология, се използват вместо сложно съставните метални пломби, които често се използват при лечението на развалени зъби. По-специално порцелановите пломби се предпочитат поради естетиката и издръжливостта на зъбите с висока загуба на материал, намаляването на образуването на вторичен кариес поради високото съответствие и поддържането на останалите твърди тъкани на зъба. След почистване на развалените части на проблемния зъб, те се измерват и прикрепват към зъбите, след като са подготвени с технологията CEREC.

Порцеланови пълнежи

  • Хармонизирано със останалите зъби на пациента
  • Същият цвят и естетичен вид като естествените зъби.
  • Те са много твърди и поддържат останалите стени на зъба.
  • Повърхностната им глазура е по-добра от другите пломби
  • Контактът със страничните зъби може да се настрои на желаното ниво.
bg_BG