Естетика на краката

След драстична загуба на тегло или подлагането на хирургия поради прекомерно затлъстяване, допълнителните кожни гънки и мастните джобове, създават проблеми с контурирането на тялото и самочувствието на пациентите.

Естетично пропорционалния вид на краката е сред най-важните елементи на външната красота. Повечето хора, които изпитват този проблем, започват да страдат от загуба на увереност и ниска самооценка. Трудността при прикриването на областта на краката и проблемът с деформацията е един от най-често срещаните естетически проблеми, който пречи на хората да имат комфортен живот.

Какви са проблемите в зоната?

Въпреки че краката ни се считат за крайници, които ни позволяват само да ходим, те също допълват цялостния естетичен вид и поза на тялото. Проблемът с краката и диспропорцията се дължи на проблеми с костите или несъвместимост в разпределението на мазнините. Причините за изкривяването на костта в краката могат да бъдат много. Премахването на изкривяването в костите чрез реконструктивен метод е много рисковано и пациентът изпитва много проблеми по време на периода на възстановяване. Причината за неравномерното разпределение на мазнините обикновено е генетичен. Този проблем, може да излезе на преден план при пациенти с  като прекомерно тегло и отлагане на мазнини в областта на краката, поради наддаване в теглото в горната или долната част на крака .

Коригиране на проблема

В клиники Estetik International, ние използваме техниката за прехвърляне на мазнини Cihantimur, за да решим причинените проблеми от изкривяването на костите в краката и неравномерното разпределение на мазнините по тях. Тази техника помага за оформянето на краката, маскира текущото изкривяване и целият този процес е завършен, без да се докосва костта, причиняваща изкривяването. Благодарение на затворената липоидна техника, използвана при прехвърлянето на мазнини Cihantimur, мазнините се абсорбират от района, където се случва тяхното регионално отлагане. Приемната зона има способността да поддържа обем за дълъг период от време, тъй като абсорбираната мазнина не контактува с въздуха и запазва своята жизнеспособност. Този трансфер на мазнини, направен за третиране на изкривяването, позволява на пациента да има по-красива форма и симетрични крака за цял живот. Същата техника разрешава непропорционалните проблеми с натрупването на мазнини в горната или долната част на краката на пациента.

Защо чрез Трансфер на мазнини?

Краката трябва да се възприемат като едно цяло. Когато разглеждаме проблема на части – на долен или горен крайник, не трябва да има диспропорция между намесената област и останалата област на крака. Техниката за прехвърляне на мазнини Cihantimur е най-модерната техника за прехвърляне на мазнини, която може да осигури хармонията между долната и горната част на крака и може да постигне изключително положителни и ефективни резултати върху меките тъкани. Проблеми, които могат да бъдат решени чрез просто прехвърляне на мазнини, без да се докосват костите на крака, позволяват на пациента да се възстанови веднага след операцията. Също така предимствата на фиксирането на естетиката на краката с трансфер на мазнини са: 

  • Със затворена липоцидна система – чрез техниката за прехвърляне на мазнини Cihantimur, може да се извлече по-голямо количество мазнини, които са по-устойчиви и могат да бъдат съхранени за по- дълъг период от време
  • Тъй като абсорбираната мазнина е обогатена с стволови клетки, тя има има по-дълъг период на задържане
  • Техниката осигурява най-ефективните резултати при коригиране и оформяне на меките тъкани
  • Всички излишни мазнини или недостиг на мазнини в долната или горната част на краката могат да бъдат елиминирани. Може да се приложи междурегионален трансфер на мазнини.
  • Мазнините се извличат чрез микро входове, без това да причинява разкъсвания. Извлечената мазнина се инжектира обратно в приемните зони само с входове на микро ниво, като по този начин краката се дооформят и придобиват желаната форма.

Можете ли да поправите асиметрията в краката само с 1 операция?

Ако краката ви нямат напреднала деформация, възможно е да получите желаните резултати само с една интервенция. В случайте на проблеми с прекомерна деформация, проблемът се решава с 2-ра операция. Тази техника е просто приложение, което премахва възможните рискове от класическите операции за фиксиране на краката и може да бъде повтаряна.

Как се прави преглед на операцията за фиксиране на краката?

По време на прегледа, основна цел е да се открие проблемът в краката на пациента. Ако има изкривяване в краката ви, вашият лекар ще определи приемната зона за корекция, на която ще бъде приложен трансферът на мазнини. Ако има проблем в краката ви, като тънъка подбедрица, дебела горена част, се планира разумното съотношение на размера на крака. В зависимост от съвместното решение на пациента и хирурга се определя и общата или локална анестезия за операцията.

Как се прави операцията за фиксиране на краката?

Операцията започва с определена техника на анестезия и продължава с извличане на мазнини от пациента. Направени са фиксиращи инжекции за коригиране на асиметрията в краката. Ако проблемът е причинен от непропорционални мазнини в краката, излишната мазнина на пациента се прехвърля в друга област. Микро входовете са покрити с малки ленти и операцията е завършена.

Операция за фиксиране на краката

Операцията за фиксиране на изкривяванията в краката е изключително удобен и лесен процес на корекция. Пациентът може да отиде в дома си непосредствено след операцията. Интервенцията е масксимално щадяща без никакви разкъсвания и без намеса по костите. В третираната зона ще бъде поставен корсет и специален чорап, където мазнината е трансферирана. Препоръчва се тези превързочни материали  да се използват средно 2-3 седмици.

bg_BG