Интимно разкрасяване

Какво представлява интимната естетика?
Естетичната хирургия на влагалището включва хирургични операции, извършвани с цел елиминиране на промените, възникнали в женските полови органи следствие на  естественото раждане, вродена слабост на съединителната тъкан с напредване на възрастта и други. Знаем, че всеки проблем с влагалището причинява психологически или социални проблеми при жените и засяга сексуалния им живот. Следователно, интимната естетика, която помага за отстраняването на всички тези проблеми, трябва да се извършват с изключително внимание и поверителност.

. . Техниката за Интимно разкрасяване на д-р Бюлент Джихантимур, която бе отличена със „Golden Bistoury“ на 3-тия Световен конгрес по пластична хирургия в Монако, е метод, който напомня, че вагината също заслужава да остане естетически красива, както е и при други части на тялото. Естетичните интервенции на влагалището, които също могат да бъдат наречени вагинални ревизии, се извършват чрез „Интимно разкрасяване“  на територията на Estetik International Health Group. Процедурата включва хирургични процедури, насочени към случаи на слабост на съединителната влагалищна тъкан с напредване на възрастта, след естествено раждане, както и за подобряване на сексуалното удоволствие.

Методът за Интимно разкрасяване осигурява удобен процес на работа. Забелязваме, че чрез този метод периодът на възстановяване е по-кратък, няма следоперативни белези и се гарантира, че пациентите се връщат към ежедневието си много скоро след операцията. . . Д-р Бюлент Джихантимур обяснява техниката за Интимно разкрасяване по следния начин:

В естетиката на влагалището водещата философия е, че „влагалището също заслужава да бъде подмладено и да остане във форма, точно както лицето“. Затова аз наричам този метод Интимно разкрасяване. Причините за повишените изисквания на жените за вагинална естетика са личните и женски стремежи. Естетичната вагина, която значително влияе върху самочувствието на жените, води до здравословен и задоволителен сексуален живот с техните партньори и помага да се премахнат всички потенциални проблеми на района. Естетиката на влагалището трябва да се обработва като цяло. Само пълните приложения могат да осигурят успешни резултати и желаната вагина.

Интимно разкрасяване и потенциални проблеми на зоната

Увеличението на вътрешния диаметър на вагиналната стена, тазовото дъно и тазовите мускули, особено след раждането, са сред най-съществените проблеми за жените. Това води до незадоволителен сексуален живот. Освен това се наблюдава и уринарна инконтиненция. Другите потенциални проблеми са по-тъмно оцветената вагина и липсва на чувствителност при клитора, както и G-точката, удоволствието на жените.

Как протича процедурата по Интимното разкрасяване?

Разкрасяването на гениталиите е комплексна процедура. Първо се определят всички  потенциални проблеми на зоната, а след това се планират конкретни решения. Методът за интимно разкрасяване се извършва под обща анестезия. Spider Web Aesthetic, техника за пренос на мазнини на Джихантимур, лазер и радиочестота, а при необходимост се включват и хирургични интервенции.

Интимното разкрасяване. Стягане на влагалището.

Стягането на влагалището, включено в метода за Интимното разкрасяване, подчертава самочувствието, което е първата стъпка за здравословен сексуален живот. Фактори като неконтролирано раждане, високо тегло при раждане, физиологичен процес на стареене и хормонални проблеми водят до бързо нарушаване и деформиране на тази зона. Разхлабването в областта на влагалището също повлиява на нормалното сексуално удоволствие на двойките и води до много проблеми, започвайки от загуба на самочувствие. При този метод за Интимното разкрасяване, се извлича собствена мастна тъкан на пациента и се обработва, за да се обогати от гледна точка на стволови клетки. Тази мазнина, инжектирана в разхлабените зони, осигурява стегнато влагалище, подмладяване чрез предимствата на стволовите клетки и реформация. Пациентите могат да правят полов акт приблизително 1 седмица след тази нехирургична операция. 

Интимно разкрасяване. Лабиопластика

Деформациите на срамните устни са най-честите проблеми на гениталната област, причиняващи увисване и асиметрия. Обикновено срамните устни не са напълно симетрични, но в някои случаи прекалено увисналият и голям външен вид причинява естетични проблеми и здравословни проблеми при жените. Проблемът с увисването води до раздразнение поради триенето с бельото, и следователно причинява проблеми при носенето на тесни панталони. Дразненето не само увеличава чувствителността на областта, но също така предразполага към гъбични инфекции вследствие от излишната кожа. Изключително практични естетически резултати могат да бъдат постигнати чрез използване на лазерни технологии за корекция при увисване на срамните устни, посредством метода за Интимно разкрасяване. Лазерните технологии, използвани при деформации на срамните устни, известни също като лабиопластика,  осигуряват също добри резултати на пациента по време на периода на възстановяване и улесняват постигането на желания ефект за много кратък период от време.

Проблем с пигментацията на интимната зона

Тъмният цвят в областта на вагината обикновено се появява поради хормонален дисбаланс и неправилна ежедневна хигиена. Проблемът с пигментацията може да бъде коригиран с ефективността на стволовите клетки, използвани при преноса на мазнини, като естественият цвят на кожата може да бъде възстановен.

Интимно разкрасяване. Клитор

Окосменият участък между “разреза” и клитора се нарича Mons Pubis-Venus. Излишните мазнини в тази зона покриват клитора и водят до недостиг на стимулация. В допълнение, тази излишна мазнина на Mons Pubis има неестетичен външен вид, когато жените носят бански костюми. Тази подута област може да бъде възстановена до нормалното си състояние чрез премахване на мазнините чрез минимално инвазивна процедура. Той осигурява естетическа форма и улеснява стимулацията чрез излагане на клитора.

Интимно разкрасяване и G-точка

„G Spot“, известен също като „G Shot” е нервно окончание разположено във вътрешността на женското влагалище в горната част на предната му стена. При жените съществуват два различни центъра за удоволствие. Първият е клиторът, разположен точно над уретрата, а вторият е G-точката, която е широка около 3 cm и локализирана между 5-6 cm дълбочина във влагалищния вход.

Причината, поради която тази област се нарича G-точка, е, че за пръв път е научно публикувана като „ерогенна зона“ през 1950 г. от д-р Ърнест Графенберг. По-късно, в своята книга, през 1982 г. Алис Кан Ладас се връща към тази област, открита от д-р Гранфенберг, и се позова на нея с първата буква от неговата фамилия – G, а зоната става известна като G-точка.

G-точката е структурно малко по-различна от останалите тъкани и набъбва, тъй като се стимулира по време на полов акт и удоволствието от сексуалността се увеличава. Надуването на тази ерогенна зона увеличава ефективността на триенето, улеснява оргазма и значително увеличава удоволствието. С G-точката, приготвена за стимулация, е неизбежен по-интензивен полов акт.

Как се извършва ерогенно попълване?

Ерогенното попълване е метод за разкрасяване на гениталиите. От клиника Естетик Интернешенъл, разглеждаме гениталната естетика, със същото внимание, както другите области на тялото и се стремим да запазим нейната младост, свежест и форма. Тази процедура носи на нашите пациенти много по-естетична генитална област и повишено самочувствие. Интензивността и дълбочината на удоволствието и способността да се постига оргазъм всеки път, психологически укрепва доверието на двойките един към друг, както и към самите себе си.

„Ерогенното попълване “, което се прилага на G-точката, физически обогатява зоната, увеличава удоволствието от оргазма и осигурява успешни резултати. Процесът преминава през извличане на собствена мазнина от пациента, която се обогатява със стволови клетки, а след това се инжектира към G-точката. Обогатената G-зона значително увеличава удоволствието от оргазма и улеснява редовното му постигане. 

Интимно разкрасяване и изпускане/незадържане на урината

При техниката за интимно разкрасяване, ние разрешаваме и потенциалния проблем с не задържането на урина. За съжаление, много често женската репродукция и пикочните системи, намиращи се в същата зона, създават някои допълнителни проблеми. Уринарна инконтиненция, която значително влияе върху качеството на живот, причинява некомфортни моменти за жените в случаите на кихане, смях или стряскане. Има много фактори, които нарушават качеството на тъканите и повишават коремното налягане. Сред най-честите причини са неконтролираното и трудно вагинално раждане, менопаузата, наднорменото тегло и бременността

Предната стена на влагалището и пикочния мехур са съседни зони. Трудните раждания и излишното тегло при раждане предизвикват уринарна инконтиненция чрез увеличаване на междубременното налягане.

Ако имате проблем с уринарна инконтиненция, се наблюдават разхлабени поддържащи тъкани под пикочния мехур и повредени колагенови тъкани около зоната. Днес у нас 80% от жените с вагинално раждане страдат от нарушение на вагиналната анатомия и отслабени мускули на тазовото дъно. Следователно, ние извършваме два метода за прекратяване на неволна инконтиненция на урината в зависимост от степента на проблема.

Cihantimur Fat Injection при уринарна инконтиненция

Лесното приложение на инжектиране на мазнини, което не причинява дискомфорт на пациента, се извършва при наличието на прекомерна деформация. Мастната инжекция, приготвена от собствената мастна тъкан на пациента и обогатена със стволови клетки, има много предимства:

 • Проблемът с неволевата инконтиненция на урината може да бъде решен
 • Износената колагенова тъкан се освежава
 • Подсилват се поддържащите тъкани под пикочния мехур
 • Бързо възстановяване, благодарение на стволовите клетки
 • Използване на собствената мазнина на пациента, без добавяне на чуждо тяло в организма
 • Зоната е подмладена и регенерирана

Хирургическа интервенция при уринарна инконтиненция

Интервенцията е подходяща за пациенти с напреднала инконтиненция на урината и сериозни увреждания на зоната. Всички отпуснати и деформирани мускули и тъкани, които причиняват неволна инконтиненция на урината, като пролапсът на пикочния мехур и всички компресиращи тъкани се регенерират.

Разкрасяване на гениталиите и хименопластика

Хименът (девствената ципа)  е символ на моминството и има значимо място и в нашата култура. Структурата на религиозните вероизповедания, културните и етническите структури подчертават значението на моминството. В страни, като нашата, хименопластиката е  много разпространена поради събитията, които засягат идентичността на жената по отношение на химена. Ние, от Estetik International Health Group, вярваме, че психичното здраве и позитивните мисли са над всичко останало и вярваме, че можем да предотвратим нещастни събития, дължащи се на това табу. Хименът покрива отвора на вагината и формата за всяка жена бива различна. Първият полов акт не е единствената причина за неговото разкъсване. Може да бъде нарушен след раждане или да бъде разкъсан поради използване на тампон, както и други причини. Реконструирането на химен е лично предпочитание и тази област може да бъде безупречно възстановена до предишното си състояние, в съответствие с личните убеждения и предпочитания на пациента.

Избелване на интимната област

Потъмняване на кожата в интимната област е един от естетическите проблеми на зоната и може да бъде отстранена чрез нехирургична процедура за избелване на вагината. Оцветяването се наблюдава най-вече при родилите жени и всъщност представлява проблем с пигментацията. Тази пигментационна промяна, възникваща в областта на вулвата извън гениталната област, е причинена от доминиращия естрогенен хормон. Естрогенният хормон се увеличава значително по време на бременност, по-късно става постоянен и предизвиква естетически проблем при жените.

Фактори, причиняващи по-тъмна вагина

 • Повишен хормон на естрогена
 • Период на бременност
 • Синдром на поликистозни яйчници
 • Контрацептивни хапчета
 • Ежедневни хигиенни подложки
 • Епилация
 • Свързано с възрастта и мастната тъкан на пациента

Всеки, който се притеснява от затъмнената вагина поради подобни причини, е подходящ за нехирургично избелване на вагината.

Какво представлява избелването на интимната зона?

Избелването на влагалището е лазерно лечение, което решава проблемите с пигментацията, които причиняват потъмняване в областта на вулвата. Лазерът обработва тъмните цветни тъкани в областта и спомага за постигане на отлични резултати чрез дозиране на лазерни лъчи, което е подходящо за чувствителността на зоната.

Как се извършва избелването на влагалището?

Избелването на влагалището е безболезнена процедура, без последващи белези, без разрези и не влияе върху нормалния начин на живот. Поради чувствителността на зоната, по време на интервенцията, може да се използва локална анестезия. Използваният метод е лазер, който сканирайки зоната със своята специално проектирана сонда, се насочва към по-тъмно оцветения слой меланин, като така решава проблема с пигментацията на кожната тъкан и изсветлява цвета. Процедурата за избелване на влагалището се извършва в 15-минутна сесия.

Колко сесии отнема избелването на влагалището?

Избелването на влагалището се извършва в една сесия за 98% от случаите.
След процедура за избелване на влагалището

Можете да се върнете към социалния си живот веднага след избелване на интимната зона. Достатъчно е да поддържате зоната чиста 2-3 дни след интервенцията. Можете да използвате кремовете, предписани от Вашия лекар. Позволен е полов акт 2-3 дни по-късно.

bg_BG