Лифтинг на ръце

Брахиопластиката е естетична хирургична процедура, която има за цел да оформи контура на горната част на ръцете, като се премахват увисналата кожа и подкожието в зоната. Мускулите в горната част на ръката, могат да укрепнат с упражнения и разтягане, но това за съжаление не дава решение на проблемите с отпуснатата и излишна кожа, и отстраняването на мастните натрупвания.

В медицинската литература брахиопластиката също е посочена като приложение на ръката. При брахиопластика, контурите на горната част на ръката се преоформят, така че излишната кожа между подмишницата и лакътя се отстранява и мазнините са премахнати. Това води до един по-пропорционален цялостен външен вид. При по-сложните операции, разреза остава в горната част на ръката. Брахиопластиката прави горната част на ръцете да изглежда по-млада и по-стегната, позволявайки на пациента да си възвърне обратно самочувствието и да носи отново къси ръкави.

Как се прави прегледът за Брахиопластика?

При брахиопластика излишните мазнини, кожата и натрупаната подкожната тъкан в ръката се отстраняват с цел това да възвърне естествения и младешки вид в зоната. Методите за липоскулптура в някои индивидуални случаи, могат да
бъдат включени като спомагателен метод в изпълнението на процедурата  „брахиопластика“.

Процедурата се извършва под упойка, като вашия лекар ще направи най-подходящият избор на анестезия за вас – интравенозна седация или обща анестезия. Точната дължина и форма, които трябва да се постигнат по време на изпълнението на процедурата зависят от количеството кожа, която трябва да бъде извлечено. В зависимост от предпочитанията на хирурга, разрезите се правят във вътрешността или задната част на ръката, в областта до подмишницата и лакътя. След това се прилага липосукция или различни методи за пренос и отстраняване на мазнините. Мускулите на ръцете и мастната тъкан се преоформят и започва етапът на затваряне. Разрезите за разтягане на ръцете обикновено се затварят с подвижни или абсорбиращи шевове.

 

След процедурата „брахиопластика“

Резултатите след процедура „брахиопластика“ ще ви донесат удовлетворение и по-високо самочувствие. След интервенцията може да наблюдавате оток и натъртвания по ръцете си, както и съвсем леко изтръпване в тези области. Причиненият дискомфорт ще отмине в рамките на 2 седмици. След напускането на болницата, вие ще получите точни препоръки, които трябва да следвате по време на възстановителния ви период .

Връщане към нормалния ритъм живот след процедура „Брахиопластика“

Получаваме много положителни отзиви след процедура брахиопластика. Процесът на възстановяване на белезите от направените разрези се наблюдава в рамките от 5 до 10 дни. Две седмици след операцията отоците спадат и линиите на разрезите започват да избледняват. Междувременно пациентът може безпроблемно да се върне към нормалния си ритъм на живот. Тежките физически спортни дейности трябва да се избягват в продължение на 2 месеца след процедурата. Ако пациентът спазва здравословен режим на хранене и прави поддържащи упражнения за ръцете, той можете успешно да задържи постигнатите резултати. 

Подходящ кандидат ли съм за процедура „брахиопластика“?

Ако горната част на ръцете ви не е пропорционална, отпусната поради прекомерна загуба на тегло или имате натрупвания на мазнини от долната част на ръцете, можете да се подложите на процедура брахиопластика.

bg_BG