Липоматична липоскулптура

Липосклуптура означава отслабване, запълване и преоформяне на специфични зони на тялото чрез премахване на излишните мастни натрупвания или прехвърляне в желаните области.

Липоскулптурата е безболезнена липосукция, която коригира контура на талията. Процедурата често се бърка с Липосукцията, но технически те се различават една от друга. Много хора смятат, че липоскулптурата е метод за отслабване, но всъщност нейната основна цел е да осигури корекция само в проблемните зони. Липосукция означава усвояване на мазнини, докато липоскулптурата е корекция на мастната тъкан посредством естетическо оформяне. Операцията по липоскулптура отстранява мазнините от проблемните области на тялото чрез вакуум и завършва с оформяне на тялото. Това са зоните,  където най-често натрупваме мастни образувания – гърба, кръста, корема, вътрешността на краката, вътрешността на коленете, под челюстта.

Интервенцията може да се използва самостоятелно или в някои случаи в допълнение на процедура за намаляване или увеличаване на бюста, лифтинг на корема или други операции от пластичната хирургия. Липоскулптурата не е метод за лечение на пациенти страдащи от затлъстяване. Ако тренирате редовно и консумирате нискокалорични храни, но генетично изпитвате регионални проблеми е добра идея да се възползвате от този процес.

Подходящ кандидат ли съм за Липоскулптура?

Както при всички други естетични операции, решението за подлагане на процедура липоскулптурната трябва да идва от самите вас, както и необходимостта от подлагането на тази операция. Ако тялото ви е натрупало излишни мастни образувания в определени области и не можете да преодолеете тези регионални натрупвания с диета и упражнения, то вие сте подходящ кандидат за операция липоскулптура.

Цени на процедура Липоскулптура

Цените на липоскулптурата варират и се определят в зависимост от различни критерии. Много по-важен фактор от цената на процедурата е опитът на изпълняващият интервенцията хирург, както и оборудването на избраната от вас клиника за тази операция. Поради тази причина, когато избирате клиника или хирург за липоскулптурна хирургия, не забравяйте, че опитът на лекаря е много по-важен от крайната цена.

Как ще се проведе изследването за Липоскулптура?

Когато дойдете в клиниките на Estetik International, вашият опериращ лекар първо ще ви прегледа, а нашият медицински фотограф ще ви направи предоперативни снимки на зоната. По време на прегледа е необходимо да ни предоставите вашата медицинска история, всички медикаменти които поемате, съпътстващи алергии/заболявания и цялата друга информация. Според получената информация и проведените изследвания, нашият лекар ще направи оценка на вашия случай. Всички подробности ще бъдат споделени с вас преди операцията. В зависимост от вашето конкретно състояние, може да получите препоръки, които ще трябва да следвате преди подлагане на интервенцията. Много е важно по време на първия си преглед ясно да посочите желанията си пред вашия лекар. Това ще ви помогне да получите максимално високо ниво на удовлетворение от постигнатите резултати. Препоръчително е да споделите с вашия опериращ лекар всички ваши планове, относно постигането на идеалното тегло или ако планирате да имате дете, скоро.

Консултацията и проведеният преглед преди операцията са от изключителна важност за затвърждаване на доверието между лекаря и пациента. Вие може да зададете всичките си въпроси относно операцията за липоскулптура. Вашият лекар ще отговори на всички ваши въпроси, позовавайки се подробно на избора на методите, които той ще използва за изпълнението на процедурата. Докторът ще направи ваша снимка за медицинския архив и ще измери зоната, на която ще бъде извършена реконструктивна операция. Вие ще получите информация за всички възможни рискове или потенциалните усложнения, които могат да се появят по време или след интервенцията.

Каква е разликата между Липосукция и Липоскулптура?

Липоскулптурата се различава от липосукционната техника. Липоскулптурната хирургия е операция за корекция на контурите, която непрекъснато се бърка с липосукционната хирургия, но те се изпълняват с различен тип технически приложения. Техниката на липоскулптура се прилага върху определените области на тялото, като се използват микроканюли. Вашият естетичен хирург прави малки разрези близо до зоната, където ще бъде направена липоскулптурата. Фините канюли се прекарват през отварящите се входове, като обикновено те са по-тънки от канюлите, използвани в техниката на липосукция. По този начин тази техника позволява на хирурга да има много по-голямо сцепление и успеваемост в третирането на мастните клетки.

В клиники Estetik International, ние извършваме своите операции по одобрения от FDA метод за скулптура за тяло и мазнините – NIL (Липосклуптура върху увисване). NIL (Nutational Infrasonic Liposculpture) е известна още като Tickle Lipo. Тъй като тази техника също извършва едновременно събиране на мазнини, тя позволява на хирурга  да контролира нещата. В резултат на това се постига гладко преструктуриране на тялото и периодът на възстановяване е значително по-кратък.

bg_BG