Tummy Tuck

Лифтингът на корема е операция, която помага за разрешаването на възможни естетични проблеми в областта на корема, които са се появили след бременност, наддаване или загуба на тегло.

Какво представлява операцията „Лифтинг на корема“?

Структурата на коремната област има за цел да защити повечето от нашите вътрешни органи и поради това е една от областите, в които се наблюдават предимно натрупване на мазнини. Мастните образования в зоната с годините все по-трудно започват да се влияят от спорт, подлагане на диета или упражнения. В допълнение, поради загубата на колаген, кожата в зоната може да се напукана и да стане по-груба. Най-честите оплаквания, които получаваме от наши пациенти са свързани с деформациите в зоната на корема, отпускането на мускулите и загубата на тонус.

Кои зони се покриват при Лифтинг операцията на корема?

Хирургичната зона на операцията за лифтинг на корема е зоната от последната ребрена кост до пубиса. Пубисът е повдигната окосмена зона от долната страна на цезаровото сечение, което също се нарича Венерен хълм. Проблемът с прекомерните мазнини в коремната област са сред проблемите, от които страдат и мъжете. Особено в случай на пациенти, консумиращи прекомерно количество храна и въглехидрати, в коремната зона се натрупват излишни мазнини. Въпреки че дебелината се опитва да се избягва със строги диетични списъци, не е възможно да се отървете от тази структура на кожата, а също и да се отървете напълно от нея, а това води до операции за лифтинг на корема. Дори ако хората отслабнат, те могат да получат успешни резултати само от операция лифтинг на корема и да отстранят  отпусната текстура на кожата.

Най-често споделяните проблеми на нашите пациенти са свързани с огранчено действие при  физическите им движения(навеждането напред), поради  увисването на тъканите, а в някои случаи и поради образуването на бактерии поради изпотяване.

Кой може да се подложи на Операция за лифтинг на корема?

 • Тези, които имат мазнини в коремната област;
 • Тези, които имат пукнатини и кожни деформации на корема;
 • Тези, които имат увреждания във вътрешността на корема;
 • Тези, които страдат от прекомерно количество кожа и загуба на форма;
 • Тези, които желаят да се отърват от този неестетичен образ.

Ако имате такъв профил, вие сте подходящ кандидат за операция на лифтинг на корема. Операциите за повдигане на корема, извършвани в рамките на Международната здравна организация на клиниките Estetik International, са сред естетичните хирургични практики, които осигуряват по-добър и комфортен живот на нашите пациенти.

Къде трябва се намира следата от разреза на шева?

Следата на разреза при операцията за лифтинг на корема, остава прикрита вътре в бикини линията. Разрезът е направен така че да бъде възможно най-ниско и да може да бъде подравнен в цезаровото сечение.

 Талия

За областта на талията, която не е в състояние да се адаптира към новосъздадената коремна област, е необходимо ново оформяне. Натрупването на мазнини в областта на талията също трябва да бъде премахнато.

Предимства на операциите за лифтинг на корема

 • В нашите клиники се предлагат индивидуални естетични решения за повдигане на корема, в зависимост от неговия индивидуален случай
 • Премахване на коремните мазнини, които не могат да бъдат отстранени чрез спорт или диета
 • Деформираната и напукана кожа се отстранява и се оформя нова структура на кожата
 • Вътрешната част на корема се укрепва и съществуващия лък се отстранява
 • Следата от направения разрез е прикрита в бикини линията на бельото
 • Разтегната кожа се регенерира, като се оформя нова коремна структура
 • Прави се реконструкция и преместване на пъпа
 • Областта на талията е пропорционална с новия корем
 • Крайният резултат е перфектно оформено и естетическо тяло

След операция за повдигане на корема

Всички споменати по-горе проблеми могат да бъдат преодолени с операция за лифтинг на корема. Интервенциите за повдигане на корема, правят възможно постигането на така мечтаните резултати – добре оформена, стегната, гладка текстура на кожата в зоната. В клиники Estetik International, операциите за лифтинг на корема   предоставят на пациента по-лек и комфортен възстановителен процес, поради предимствата на съвременната технология, която използваме. Можете да се върнете към социалния си живот в рамките на 1 седмица, като се наслаждавате на новото си тяло и на неговият по-красив и жизнен вид.

Как се изпълнява операцията за лифтинг на корема?

Операциите за повдигане на корема са хирургични операции под обща анестезия. Операцията започва с разрез направен непосредствено в бикини линията чрез цезаровото сечение. По време на интервенцията, коремните мускули се укрепват и стягат. Проблемният мастен слой и натрупванията в зоната се отстраняват от тялото. Ако е необходимо, зоната – на пубиса и талията се преработват. Ако страдате от загуба на форма в областта на гърдите, естетиката за уголемяване на гърдите също може да бъде включена в операцията за повдигане на корема. Според тази незадължителна комбинация на двете процедури, разрезът за поставянето на силиконовия имплант в гърдата се поставя в областта на гръдния кош през готовата коремна кухина. Генерира се нов пъп, като направеният разрез за пъпа се затваря в областта на кожата, който след това се отстранява.

По време на изпълнението на операция за естетиката на корема, следва да се спазят няколко много важни точки. Новосъздадената коремна структура, трябва да отговаря на следните критерии:

Правилно позициониране на новия пъп
Най-важният, но постоянно заобикалян проблем в коремната естетика е позицията на новогенерирания пъп. Новият пъп трябва да се оформи по посока на 2-те тазови кости, като се вземат предвид пропорциите на тялото. Ако има пъп, който не е позициониран на мястото, където трябва да бъде, той генерира различно изображение, което кара индивида да има неестетичен външен вид.

Пубиса
Операцията за лифтинг на корема ви позволява да имате естетичен корем, като повдигнатата област между клитора и цезаровото сечение трябва да поддържа тази нова формация. Проблемът с натрупването на мазнини в тази област(Венерения хълм) е често срещан проблем. Решението за нанасяне на корекции в зоната се взема по време на същата операция. Крайният естетически завършек цели хармонизирането и отстраняването на мазнини в  двете зони, тази на Венерения хълм и корема.

bg_BG