FUE Трансплантация на коса с PRP

PRP, плазма, богата на тромбоцити, е американски одобрен от FDA надежден метод, който е най-популярното приложение през последните години и се счита за решение при кожни заболявания и проблеми с липса на коса.

Какво е FUE трансплантация на коса с PRP?

PRP разтвор се приготвя чрез взимане на кръв от пациента и добавяне на органичен коктейл, който отново се произвежда от собствената кръв на пациента. Следователно, тъй като PRP разтворът е коктейл, приготвен от собствена кръв на пациента и не съдържа никакви химически вещества, той се счита за изключително надежден метод.

Какво прави FUE Трансплантацията на коса с PRP?

PRP най-често се използва  в сесии по мезотерапия по време и след трансплантация на коса, процедури за подмладяване на кожата и лечение на различни кожни проблеми. FUE Трансплантацията на коса с PRP също е форма на процедура за въздействие, прилагана въз основа на принципа на подмладяване, лечение и поддържане на живота. Следователно процентите на успеваемост, се увеличават значително.

Подготовка на космените фоликули при трансплантация

При процедурите за трансплантация на коса FUE, космените фоликули, събрани от мястото на донора, се държат в разтвор преди прехвърляне към проблемната зона. Докато хирургът за трансплантация на коса подбира космените фоликули един по един, другите фоликули остават настрана . И това е периодът, в който наблюдаваме, че космените фоликули губят жизнеността си преди трансплантацията. Знаем, че това съотношение може да достигне до 15%. Дори ако са трансплантирани мъртви космени фоликули, те не успяват да останат жизнени, а капилярните съдове са недостатъчни за подхранване.

Запазване на космените фоликули

Целият този процес е подобрен чрез метода PRP. Той позволява на космените фоликули да останат живи за дълго време и им помага да се реактивират, дори ако хранителните агенти започнат да губят своята жизненост. По този начин PRP процедурата позволява на донорните космени фоликули да останат живи за по-дълги периоди от време в разтвора и улеснява космените фоликули да се задържат на новите места след трансплантацията.

Хранителни агенти и VGEF хормон

Хранителните агенти, секретирани от клетките на PRP, инжектирани след трансплантация на коса, спомагат космените фоликули да започнат да растат незабавно. PRP процесът, който елиминира проблема с подхранването на новопрехвърлените космени фоликули, позволява образуването на нови капилярни съдове около космените фоликули с VEGF хормон. Накратко, след PRP,  космените фоликули, държани в разтвора по време на FUE метода, остават живи до трансплантацията и така се улеснява задържането на фоликулите след тяхното присажане.

Какво е FUE трансплантация на коса с PRP?

PRP разтвор се приготвя чрез събиране на кръвта на пациента и добавяне на органичен коктейл, който отново се произвежда от собствената кръв на пациента. Следователно, тъй като PRP разтворът е коктейл, приготвен от собствена кръв на пациента и не съдържа никакви химически вещества, той се счита за изключително надежден метод.

bg_BG