PRP за коса

PRP за коса е един от най-ефективните методи, който помага при косопад. Тромбоцитите, известни също като тромбоцити в кръвта ни имат заздравяващи, възстановяващи и обновяващи ефекти върху тялото ни. По същия начин знаем, че PRP за коса е от полза за възстановяването на косата по време и след трансплантацията на коса, като се възползваме от този ефект на тромбоцитите чрез PRP за коса.

Предимства на PRP за коса

PRP се използва често и за лечение на косопад, премахване на бръчки по кожата, придаване на гъвкавост и сияние, лечение на упорити рани и лечение на изгаряния. PRP за коса е лесен и надежден метод, който е много естествен, без риск от алергия.

Ние разглеждаме PRP приложенията за коса като подсилващи методи. Ако вземем предвид усилията, необходими за процедурата по трансплантация на коса, научно е доказано, че PRP за коса увеличава степента на успех на трансплантацията на коса. Не използваме PRP за коса само за пациенти с трансплантация на коса; той е ефективен и за други пациенти, които искат да подхранят съществуващите си космени фоликули или пациенти с оплаквания от косопад.

Трансплантация на коса и PRP

PRP за коса, прилаган след трансплантация на коса, поддържа донорската област и мястото на трансплантация, като повишава ефективността на процедурата с хранителните агенти и растежния фактор, присъстващи в разтвора. Той подхранва космените фоликули, поддържа  скалпа и новите космени фоликули, за да се придържат към новите си места, като подхранва зоната чрез капилярните съдове. VEGF хормонът, съдържащ се  в разтвора на PRP, позволява образуването на нови и жизненоважни кръвоносни съдове около космените фоликули и следователно удвоява успешно този ефект.

PRP приложение за коса

При PRP за коса, се взима собствената кръв на пациента непосредствено преди трансплантацията. Събраната кръв се центрофугира в лаборатория, обогатява се с тромбоцити и при необходимост се добавят необходимите средства в зависимост от нуждите на пациента. По избор на пациента, може да се приложи локален анестезионен крем преди започването на интервенцията. Приготвеният разтвор PRP се инжектира в окосмената област с помощта на много тънки игли. При PRP за коса, приложението се извършва ежеседмично за 3 или 4 сесии. Процедурата отнема от 30 до 45 минути. След процедурата може да има зачервяване, но то ще изчезне след няколко часа. Съветите на нашите лекари е да предпазвате кожата на третираната зона от слънчева светлина, да не слагате грим и да избягвате контакт с чужди тела, за да предотвратите дразнене на зоната.

bg_BG