Гинекомастия

Гинекомастията се състои в увеличаването на млечната жлеза при мъжете, а операцията гинекомастия е естетичната намеса, която премахва този проблем.

Това натрупване на мазнини, което е специфично за жените и не отговаря на мъжката анатомия, кара мъжете да изпитват проблеми в интимните си отношения и загуба на самочувствие в социалния живот. Нашите пациенти, които посещават клиниките поради този проблем, се оплакват, че не могат свободно да ходят на почивки на море, че се въздържат да остават голи и че не могат да носят дрехите, които искат.

За мъжа уголемените гърди могат да бъдат изключително стресиращи и смущаващи поради структурата им. Има много хора, които страдат от психологическа травма поради подигравките в детството си, и нямат самочувствието да имат връзка с жена. Гинеокмастия се наблюдава при всеки 5ти мъж. Хубавата новина е, че този проблем е възможно да се преодолее с проста интервенция. Но в никакъв случай не бива да се чувствате нещастни, мислейки, че напредващата ви възраст и хормоните са ви предали. В допълнение към операциите с гинекомастия, ако се чувствате депресирани поради тревожността от гинекомастия, препоръчваме да планирате лечение възможно най-скоро.

Каква е причината за разстеж на гърдите при мъжете?

Проблемът с гинекомастията е сред естетическите проблеми на последните години. Причините за екстремния растеж на гръдната тъкан са нездравословното хранене, неконтролираното използване на добавки от хранителната промишленост и хормоналните промени, които се случват в резултат на това. Смята се също, че в допълнение към това, заседналият начин на живот е и отключващ фактор на растежа на гърдите. Други фактори, които водят до растеж на гърдите при мъжете, са лекарства, които се използват поради здравословни проблеми. Други причини за гинекомастия включват употребата на алкохол и наркотици, хипогонадизъм, стареене, тумори, хипертиреоидизъм, бъбречна и чернодробна недостатъчност и недохранване, което може да наруши хормоналния баланс.

Гинекомастията е най-често по време на детството или над 60-годишна възраст, както и сред тези, които използват стероидни или андроген-съдържащи добавки за по-бързи спортни постижения, както и при пациенти с някои хронични заболявания.

Може ли растежът на гърдите при мъжете да бъде предотвратен?

Ако такъв растеж вече е настъпил в тъканите на гърдата, упражненията и диетите няма да помогнат. Мазнините, съхранени в този регион, са предимно упорити. За да се поддържа този хормонален баланс обаче, е необходимо да се обърне внимание на здравословния режим на хранене и тренировки. Но е задължително да помислите за интервенция за премахване на  гинекомастия, за да се отървете от този проблем, който засяга мъжете силно емоционално и психологически. Операциите при гинекомастия са най-удобните процедури при уголемена гръдна тъкан.

bg_BG