Удебеляване на пениса

До днес се използват много различни техники за удебеляване на пениса. Някои от приложените техники или използваните материали не са постоянни и някои от тях причиняват дефекти. Поради тази причина в нашата клиника се прилагат методите  „Тансфер на собствени мазнини“ и „Алографт“, които са приети от настоящата медицинска литература. В допълнение, процедурите по удебеляването на пениса и удължаването на пениса могат да се извършат заедно по време на хирургичната процедура.

Алографт: Това е процесът за удебеляване на пениса с помощта на ацелуларна дерма. Използва се хирургическа техника, разработена в нашата клиника. Дермална присадка се поставя върху остатъка на пениса, чрез надпубисен 3 cm разрез. Използваният Allograft е безопасен, биосъвместим, човешки продукт. Присадката със своя естествен колаген и еластин, запазва текстура на кожата. Най-важната характеристика е, присадката не се абсорбира и не причинява деформации на пениса, наблюдавани при други пълнежни материали. Процесът на нанасяне и заздравяване е подобен на други материали за пълнене.

* Трансфер на мазнини: Той е сред най-използваните методи за удебеляване на пениса. Със същата процедура може да се постигне както удебеляване на пениса (периферно), така и уголемяване на пениса (удължаване). Процедурата преминава през събирането на собствена мазнина, преработката й след това, и прехвърлянето й в зоната на пениса. Мазнините често се събират от зоната на корема или бедрата чрез липосукция. След това мазнината се центрофугира, филтрира, така че мастните клетки да се изолират и освободят от други ненужни съставки. След това мазнините се инжектират около тялото на пениса, като се използват специални инжекционни техники, за да се осигури успешния трансфер на мазнината. Тъй като клетките за пренос на мазнини се получават от собственото тяло на пациента, няма риск от алергични реакции. Това е повторяемо приложение.

bg_BG